AMASYA Osmanlı Ocakları İl Başkanı Sinan Tunç, üyeleri ile birlikte istifa ettiklerini belirterek, "Çünkü bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul etmediği değil, rahatsız dahi olduğu yerde bulunmayız" dedi. 
Amasya Osmanlı Ocakları İl Başkanı Sinan Tunç, yaptığı açıklama ile istifa ettiklerini duyurdu. Dünyanın birçok yerinde zulüm gören Müslümanlar'ın, Osmanlı ismini duyduklarında gözlerindeki umudu gören, yiğidin düştüğü yerden kalkacağı ümidi ile Recep Tayyip Erdoğan’dan ümitlenen insanlar olduklarını ifade eden Tunç, şöyle konuştu:
"Osmanlı ve Erdoğan isminin yan yana gelmesi, büyük bir güç oluşturdu. Manevi sorumluluğu çok büyük olan bu ateş topunu herkes elinde tutamazdı. Büyük bir ustalık gerektiren ve üst akılla yönetilmesi gereken bir teşkilat yapısı ortaya çıktı. Ancak öyle acemi insanların eline geçti ki, Erdoğan’ın hoşuna gitmesi gereken bir sivil toplum kuruluşu onu rahatsız edici bir hal aldı. Bu derneklerdeki insanların hiçbir yerde öncelik ve ihtimam beklememeleri gerekirken, Osmanlı medeniyetindeki mütevazılık ve inceliği göstermeleri, siyasetten ve politik gündemden uzak durmaları gerekirken, bir anda siyasetin ortasında konumlandı ve Erdoğan’ın isminin güç olarak kullanıldığı bir yer haline geldi. Bu durum ister istemez Cumhurbaşkanımızı rahatsız etmiştir. Buna bağlı olarak kendileri rahatsızlığını dile getirmiş devamında da Cumhurbaşkanlığı özel kaleminin talebi ile Başbakanlık makamı tarafından genelge yayımlanmıştır. Konu ile alakalı kesin bir yargı sonucu bulunmamasına rağmen, biz Osmanlı Ocakları Amasya il ve ilçe teşkilatları olarak 5000 üyemizle Osmanlı Ocakları Derneğinden istifa etmiş bulunmaktayız. Çünkü bizler Erdoğan’ın kabul etmediği değil, rahatsız dahi olduğu yerde bulunmayız. Devlet bizim için aslı olandır, bundan ötesi teferruattır."

FOTOĞRAFLI