Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı ziyaret etti.  Samsun Medya Grubu yöneticileri, Demirtaş’a yeni görevinde başarılar diledi. 

ÖZEN GÖSTERMELİYİZ
Başkan Demirtaş, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına İlkadım’da yaşayan vatandaşların beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunarak, “Şehir canlı bir varlık. Dolayısıyla şehrimizde yaşanıyor ve temizlik her zaman yapılması gereken bir şey. Temizlik sorunuyla ilgili ekiplerimiz olabildiğince gayret ediyor.  Biz de toplum olarak kirletmemeye özen göstermemiz lazım. Vatandaşlar 'biz yerlere atacağız siz toplayacaksınız' mantığıyla temizlik sağlayamayız. Temiz tutmaya gayret etmeliyiz. Bu bizim işimizi yapmayacağımız anlamına gelmiyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLENİYOR
Kentsel dönüşümü desteklediğini söyleyen Başkan Demirtaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in de ifade ettiği gibi bir kentsel dönüşüm harekatına gidilecek. Biz doğru yapılan, halkın lehine olan kentsel dönüşümü destekleyeceğiz. Benim de mahallem olan Hastanebaşı Mahallesi varoş bir yer haline geldi, Suriyelilerin yaşadığı bölgeler haline geldi. Şehrin en güzel yerleri buralar. Buraları şehrimize kazandırabilirsek, bir çözüm üretmeyi becerebilirsek, şehrimiz için de iyi olacak” dedi.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK
İlkadım İlçesi’nde otopark sorunu olduğunu ve bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirten Demirtaş, “Geçmişten gelen bir otopark sorunumuz var. Şimdi yasal bir düzenlemeyle otopark bedeli olarak toplanan paranın ayrı hesapta tutulup, otopark yapılması zorunluluğu getirildi. Şu anda bizim İstiklal Caddesi’nde bulunan mevcut açık otoparkı katlı otoparka dönüştürmek için gayretimiz olacak. Çiftlik’te bulunan eski karakol binasının yıkılarak otoparka dönüştürülmesi düşüncemiz vardı. Bu konuyla ilgili yetkililerle temasa geçerek Çiftlik’teki esnafı da rahatlatacak bu projeyi yapmayı düşünüyoruz” dedi.

CİDDİ KAYNAK SIKINTISI VAR
İlkadım Belediyesi’nin mali konusunda sıkıntı yaşadığını her fırsatta dile getiren Demirtaş, “Projelerimizi hayata geçirebilmemiz için kaynak lazım. Kaynak konusunda ciddi anlamda sıkıntıdayız. Bu borçları eritmeden, bu projelere kaynak ayıracak gücümüz de yok açıkçası. Ufak tefek, yol tadilat gibi işlerimizi yürütmeye devam edeceğiz fakat büyük projelerimizi ve yatırımlarımızı bu sene yapamayacağız. Önümüzdeki sene ayağa kalkarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haber: Merve İLHAN, Ekrem ASLAN