Samsun’da Mithatpaşa Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ‘Kütüphane Haftası’ dolayısıyla roman kahramanlarını canlandırıp farklı bir bakış açısı kazandırdı.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.37.00 (1).jpeg

KAHRAMANLAR CAN BULDU

Her yıl 28 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’ kapsamında Mithatpaşa Anadolu Lisesi’nde renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Öğretmen ve öğrenciler tarihte bilinen isimler, roman ve çizgi roman karakterlerine hayat verdiler. Etkinlik kapsamında canlandırılan karakterlerin yer aldığı bir tiyatro oyununun ardından karakterlerin okulun öğrencileri ile buluşup kendini tanıtması ile devam eden etkinliğe yoğun ilgi oldu.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.37.01.jpeg

AMAÇ SORGULAYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK

Okul müdürü Cemalettin Comba etkinliğin her yıl daha fazla insana ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Edebiyat öğretmeni Aslıhan Arslan da, “Gösteriyi hazırlarken öğrencilerimizin kültürel değerlerine hakim olmaları ve yerelden küresele ulaşan bir bakış açısı geliştirebilmeleri için gerekli donanımı kazanmalarını hedefledik. Bu bağlamda Dede Korkut, Aslı ile Kerem, Ferhat ile Şirin, Dadaloğlu, Aşık Veysel gibi kültür tarihimizin dünyaya kazandırmış olduğu bilinen kahramanların yanı sıra eğlenirken öğrenmelerini sağlamak için Pamuk Prenses’in Anadolu topraklarındaki karşılığı olan Nardaniye Hanım gibi bilinmeyen masal karakterlerini seçmeleri için yönlendirici olduk. Ayrıca tüm dünyada büyük ilgiyle okunan Harry Potter ve Sherlock gibi karakterleri de gösteriye dahil ederek; Şirine, Peri, Cin gibi fantastik unsurlarla birlikte genç arkadaşlarımızın ilgisini artırmayı amaçladık. Yeni bir medeniyet kurabilecek zihni derinliğe sahip, hayatın anlam katmanlarına nüfuz edebilen, araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek için oldukça yararlı bir etkinlik olduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.36.59 (1).jpeg 

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.37.00.jpeg 

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.36.59.jpeg