AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Atatürk’ün ekonomide, kültürde her alanda başlattığı bağımsızlık mücadelesini bugün AK Parti aşkla ve şevkle yapmaya devam ediyor.” dedi.
AK Partili Selçuk Özdağ, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk tarihinde çok önemli bir gün olduğunu kaydeden Özdağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:“Bir millet ancak aydınlarıyla, askerleriyle, vatandaşıyla, çoluğu ve çocuğuyla birlikte olabilirlerse bir şeyleri başarabilirdi ve başardılar. O gün başlatılan ekonomi, kültür, demokrasi mücadelesi ve cumhuriyeti yaşatma mücadelesi bugün aynı şekilde devam ediyor.”
Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı 1921 yılında İstiklal nedeniyle bir anayasa yapıldığını, bunun da o günün şartlarında sivil bir anayasa olduğunu belirten Özdağ, "O günden bu güne kadar hiçbir zaman siviller bir anayasa yapamadı. İlk defa inşallah 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra İstikbal anayasasını da biz yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ekonomide, kültürde her alanda başlattığı bağımsızlık mücadelesini bugün AK Parti aşkla ve şevkle yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.