Adanalı Milli Boksör Utku Erdoğan, Ankara’da gerçekleştirilecek Milli Takım Hazırlık Kampı’na davet edildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bölge Boks Antrenörü Ercüment Erdoğan, aynı zamanda oğlu olan Utku Erdoğan’ın daha önceleri Genç Milli Takımda forma giydiğini, bundan böyle büyüklerde forma giyeceğini, çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Hedeflerinin Adana’dan daha fazla sporcuyu milli takımlara kazandırmak olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Utku Erdoğan’ın, 10 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Ankara Eryaman Olimpik Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde yapılacak hazırlık kampına davet edilmesi bizleri mutlu etti. Sırada milli takımlara gidecek başka sporcularımız da var. Hazırlık Kampı’na farklı bölgelerden 20 kadar sporcu, Milli Takım Başantrenörü Nikolai Khnowov’in gözetiminde tekniğin yanı sıra güç geliştirecekler. Kampta başarı gösteren sporcular 4-9 Şubat tarihleri arasında Macaristan’ın Debrecen Kenti’nde gerçekleştirilecek Bocskai Turnuvası’na, ardından da Kazakistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Polonya ve Almanya’da yapılacak uluslararası turnuvalara katılacaklar. Performansının zirvesinde olan Utku Erdoğan’ın milli takıma uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum.”
Babası ve antrenörü Ercüment Erdoğan’ın kendisi gibi milli boksör olduğunu, haftanın 6 gününü yüksek tempoda antrenman yaparak geçirdiğini, milli takıma en az 10 yıl hizmet edeceğini sözlerine ekledi.