Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşların başvuruları, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğince alınmaya başlandı.

Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, ehliyetlerin 5 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "1 Ocak'ta yürürlüğe giren yasa kapsamında ilçemizde başvurular yapılıyor. Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan tek hekimden alınan sürücü olur raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi, değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi istenecektir. Mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek" dedi.

Yavaşoğlu, başvurularda vatandaşların biyometrik fotoğraflarında arka fonun mutlaka beyaz olması gerektiğini kaydetti. Ehliyet sınıflarının geçerliliği konusunda da bilgi veren Yavaşoğlu, "Yeni tip sürücü belgeleri minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecek" diye konuştu.