Vali Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolan çocukların  bulunması amacıyla emniyet, jandarma, AFAD ve vatandaşların katılımıyla Reşadiye  ilçesinde 100 kişilik arama ekibi kurduklarını söyledi. 
 
Bugün 06.30 itibarıyla çalışmalara yeniden başlandığını anlatan Can,  ayrıca Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile irtibata  geçtiklerini, Ankara ve Samsun'dan gelen termal iz süren köpeklerle profesyonel  arama ekiplerinin Reşadiye'ye ulaşmak üzere olduklarını bildirdi. 
 
Aramaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getiren Can, "Devlet şu anda  tüm imkanlarını seferber etti. İnşallah mutlu bir sonla, güzel bir haberle  yılbaşını karşılarız" ifadesini kullandı. 
 
 
Can, ailelerin çok üzgün olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti: 
 
SON GÖRÜNTÜLERİ ELDE
 
"Birkaç görüntü var. Dün saat 12.00 civarında çocuklar, gidiş  istikametinde el ele tutuşmuşlar. Gittikleri istikamette 6 ayrı noktaya bakıldı.  Babalarıyla gittiklere yere bakıldı. Çocuklarla balığa giderlermiş. Devletimiz  A'dan Z'ye tüm ekiplerini, tüm imkanları seferber etti. Hummalı bir çalışma devam  ediyor. Yılbaşına güzel bir haberle girilmesini umuyoruz." 
 
NE OLMUŞTU?
 
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde sabah saatlerinde oyun oynamak için dışarıya çıkan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı evlerine dönmeyince yakınları durumu polise bildirmişti. Aynı zamanda kuzen olan 2 çocuğun bulunması için adeta seferberlik ilan edilmişti. Polis, jandarma, AFAD ekiplerine yüzlerce ilçe sakini de katılmıştı. İlçede en son Çermik Mahallesinde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki kuzenin, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı’na düşme ihtimali üzerine de o bgölede arama çalışması yapıldı, fakat sonuç alınamadı. 
 
DÜNDEN BU YANA ARANIYORLAR
 
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde arama tarama çalışmalarını takip eden Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, 2 çocuğun sabah saatlerinde evlerinden oyun oynamak için dışarıya çıktığını daha sonra ise kendilerinden haber alınamadığını belirterek şu açıklamayı yapmıştı: "Kayıp ihbarı emniyete saat 14.00’de geliyor. O dakikadan sonra arama çalışması başlıyor. Sonrasında olayı kriz merkezi üzerinden yürütüyoruz. Kaymakamlık bünyesinde kriz merkezi kurduk. İlden AFAD, jandarma, emniyet ekipleri var. Birde bölgeyi bilen vatandaşlardan katılımla beraber 6 farklı grup oluşturduk ve çocukların daha önce gidebileceği yerleri değerlendirerek tarama yapıyoruz. Sabah evden çıkıyorlar, oyun oynamak üzere. Bizim kamera kayıtlarımızdan bir kaç değerlendirdiğimiz yer var. Görgü tanıkları var, onların ifadesinde arazide noktalar belirledik" dedi. 

Milliyet