Ankara Kalkınma Ajansı 2014 yılında başladığı İlçe Kalkınma Yol Haritaları Çalışması’na Haymanailçesi ile devam etti.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Muhammed Ali Oflaz ve Ajans uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette ilçe kamu kurum ve kuruluşları yoğun katılım sağladı.
Ziyaret kapsamında HaymanaKaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi, Ziraat Odası, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Odası ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Yapılan görüşmelerde Ajansın başlattığı ilçe kalkınma yol haritaları çalışması ve ilçe sorumlusu uygulaması hakkında bilgi verilmesinin ardından Haymana’nın ekonomik ve sosyal kalkınması ele alındı. Tarım, eğitim ve turizm başlıkları altında ilçenin sorunları ve ihtiyaçları tartışıldı. Polatlı ve Haymana ortak sınırlarında bulunan “Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkı”nın ilçenin kalkınmasına sağlayabileceği katkı ve bu konuda yapılması gerekenler tartışıldı.
İlçenin termal ve kültür turizmi kapasitesini ortaya çıkaracak diğer altyapı ve tanıtım gereksinimlerine yönelik geliştirilmesi gereken projeler ve bu projelere mali ve teknik destek sağlayabilecek Ankara Kalkınma Ajansı ve diğer kurumların programlarından bahsedildi.