PTT 1. Lig'in güçlü ekiplerinden Balıkesirspor, bugün deplasmanda Kahramanmaraşspor'u 2-1 mağlup ederek, süper ligin kapısını araladı.

Balkesler, haftaya kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı ligin son maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından alacağı her türlü puanın ardından lig ikincisi olarak süper lige çıkacak. Bu gerçekleştiği takdirde Balıkesirlilerin tam 40 yıllık süper lig hasreti de son bulacak.

Balıkesirspor 1-0 mağlup iken maçın son üç dakikasında oyuna yeni giren Burak Çalık'ın asisti ile 86. dakikada Ali Öztürk'ün attığı gol ile beraberliği yakaladı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra 89. dakikada Lalawele'nin ceza sahasında gördüğü Burak'a gönderdiği asisti Burak kontrol ettikten sonra şık bir plase ile gole çevirip skoru 2-1 yaptı. Bu sonuçla Balıkesirspor 3 puanın sahibi oldu.

70 puanlı Balkesin en yakın rakibi olan Ankaraspor da Orduspor'a mağlup olunca puanı 68'de kaldı. Balıkesirspor haftaya kendi sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından süper lige çıkmanın hazırlığını yapıyor.

Bu arada, maçın ardından şehir de sevince boğuldu. Maçın bitiş düdüğünün ardından Balıkesirliler ellerine takımlarının bayrağını alıp sokaklara çıkıp süper lig sevinci yaşadı. "Bu iş bitti artık, Balıkesirspor 40 yıl aradan sonra süper ligde" diye sevinçlerini ve özlemlerini ifade eden kırmızı-beyazlı taraftarlar akşam üzeri başlayan sevinç turlarını ve tezahüratlarını geç saatlere kadar yağan yağmura rağmen ara vermeden sürdürdüler.