İstanbul'da konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılmasının ardından bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri platformu üyeleri, indirimin Samsun'da da yapılması gerektiğini belirterek, yetkililere çağrı yaptı.

FATURALAR ERTELENSİN 

Atakum İlçesi'ndeki SAMGAZ önünde bir araya gelen Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, doğalgaza indirim yapılması ve ocak-şubat-mart ayının faturalarının haziran sonuna ertelenmesi gerektiğini belirterek ellerinde dövizlerle slogan attılar. 

'YANGIN EVİMİZİN İÇİNİ SARDI'

Platform üyeleri adına basın açıklaması yapan CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, bin TL gelen doğalgaz faturasının en son 2 bin 200 lira olduğunu belirterek, "Şu ana kadar karakış yüzünü göstermedi. Doğalgaz ve elektrik faturalarımız bize karakışı yaşatıyor ve bütçemizi sarsıyor. Konutlarda kullanılan doğalgazda son bir yılda yapılan zam miktarı yüzde 120'yi buldu. Geçen ay Ocak ayında bin TL olan doğalgaz faturamız şimdi 2 bin 200 TL oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 1 Ocak tarihi itibariyle doğalgaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam yapıldı. 2021 sonundan itibaren elektrik kullanımına da zam yapıldı. Son 13 ayda sanayide elektrik tarifeleri yüzde 325 artarken, ticarethaneler de ise yüzde 200'lerin üzerinde yaşandı. Zamlar, yaşamın her alanında yaşandı ve yangın evimizin içini sardı" dedi.

'SAMSUNLULARIN DA ISINMAYA HAKKAI VAR'

Samsun'da da indirime gidilerek faturaların Haziran ayı sonuna kadar ertelenmesini gerektiğini söyleyen metin Telatar, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu doğalgazda sadece İstanbul için yüzde 12 oranında indirim kararı aldı. Demek ki İstanbul gibi dünyanın sayılı metropolünde indirim mümkün olabiliyormuş. Buradan sesleniyoruz. Samsunlularında ısınmaya hakkı var. İstanbul'da olduğu gibi bizde Samsun'da da yüzde 12 indirim istiyoruz. Asgari ücretli vatandaşımız aldığı maaşın 1/4'yle faturalarını ödüyor. Bu zor şartlarda vatandaşlarımızın nefes alması neden düşünülmüyor. Ayrıca Şubat ve Mart doğalgaz faturalarımızın da Haziran sonuna kadar ertelenmesini istiyoruz. Bu ses zamlar altında ezilen halkın sesidir" diye konuştu.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.