Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Avrupa’daki kriz oradaki mevkidaşlarımın ifadesine göre yüzde 20’lere, 40’lara varan orandadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bunlardan etkilenmesi binde 8’dir" dedi.
Bir dizi ziyarette bulunmak için Yozgat’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, önce Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, küresel bir krizin yaşandığını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Antalya’da G-20 ülkelerinin turizm bakanları toplantıları vardı. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb başkanlında gerçekleşti. Birileri çok engel olmaya çalıştılar. Kendi şehirlerine bakmayıp, bizim şehirlerimizde güvenlik meselesi var gibi yayınlar yaptılar. Ama bizim Antalya’daki T 20 toplantımız 8 bakan olmak kaydıyla diğerleri bakan yardımcıları düzeyinde geçekleşti. İl temsilcileri de hazır bulundular. Biz de Türkiye olarak ev sahipliği yaptığımızı için Malezya’yı, Zimbabve’yi ve Azerbaycan’ı davet etmiştik oradaki çalışmalarımızın gerçekten verimini keşke basınımız biraz daha gerçeği ile verseydi. Türkiye’nin dostluğuna herkesin ne kadar muhtaç olduğunu gördüm ben de orada. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kültür ve Turizm Bakanı olarak aynı zamanda medeniyetimizin, coğrafyamızın da Kültür ve Turizm Bakanı olarak göğsümü gere gere dedim ki Avrupalı dostlarımıza, batılı dostlarıma sesleniyorum. Ay yıldız Asya’nın da Orta Doğu’nun da Balkanlar’ın da Afrika’nın da huzurunun anahtarıdır. Ay yıldızla dostluk bütün ülkelere kazandırır dolayısıyla insanlık kazanır” dedi.
Bakan Topçu, şöyle devam etti:
“Avrupa’daki kriz oradaki mevkidaşlarımın ifadesine göre yüzde 20’lere, 40’lara varan orandadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bunlardan etkilenmesi binde 8’dir. İç turizmi daha çok hızlandırmamız lazım tabi ki dış turizm de önemli, kültür değerlerimizin turizmimizi dünya markası küresel alıcı olabilecek noktaya getirmeliyiz. Bugüne kadar çok güzel çalışmalar yapılmıştır. Devlette bir gün de bin gün de birdir. Çünkü milletin makamıdır, biz de inşallah daha ileriye götürmek için çalışıyoruz önümüzdeki Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız ile Belçika’ya gidiyoruz. Orada da önemli görüşmeler olacak.”
Türkiye’nin tekerinin önüne kimsenin taş koyamayacağını ifade eden Bakan Topçu, “Tıpkı Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da koyamadıkları gibi ve bu terörü devlet-millet ele Kürt-Türkmen yan yana sırt sırta kazıyıp atacağız Allah’ın izni ile kazınacak inşallah” şeklinde konuştu