Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 23 Nisan'dan dolayı çocukları kabul etti. Cumhurbaşkanlığı makamına bu yıl bir kız çocuğu otururken, bir şehit çocuğunun da ağlaması yürek burktu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Başak Tahan'a devretti.

Buluşmaya katılan çocuklar kendilerini tanıtırken, Çorum'dan gelen Necip Can isimli bir şehit çocuğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a doğu ve güneydoğu illerinde devam eden terör operasyonları hakkında soru sorarken gözyaşlarına hakim olamadı.

Araya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu teröristlerle ilgili mücadelemiz yoğun bir operasyon dizisiyle devam ediyor. Biz bu terörü teröristleri milletimizin huzuru, refehı için sonuna kadar mücadele ederek devam edeceğiz. Bizim şehidimizin kanı yerde kalmaz, kalamaz. O yüzden bu mücadelenin devamı geliyor. özellikle Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere, bir taraftan operasyonlar devam ederken, bir taraftan da şehit ve gazilerimize yönelik devletimizin aldığı bir dizi yardımlar paketi var. Bunlar içinde konut edinmeden tutunuz, konutların yeniden inşasına yönelik birçok bakanlığımızın çalışmaları var. Şehitlerimiz bize emanettir. Onların aileleleri, çocuklarını açıkta bırakamayız" dedi.

kaynak:gazetevatan
kolaj:internethaber