Siirt İl Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Siirt İl Müftülüğü’nce düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başlıyor.
Siirt’te bir lokantada düzenlenen etkinlikte Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, 14 Nisan 2015 tarihinde başlayacak olan etkinliklerinin bu yıl gençlere, kadınlara ve ailelere yönelik çeşitli programlar icra edileceğini söyledi. Etkinliklerin, 15 Nisan Perşembe günü ilahi ziyafeti ve okullar arası kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi başlayacağını belirten Arvas, 16 Nisan 2015 tarihinde kadınlara yönelik, din hizmetleri uzmanı, vaizler, kadın Kur’an kursu öğreticileri tarafından mevlit, ilahi dinletisi ve hatim duası programının tertipleneceğini kaydetti.
Müftü Arvas, 17 Nisan 2015 tarihinde cezaevlerindeki tutuklulara Siyar, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hadis ezberleme yarışması düzenleneceğini, Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi Ahmet Karalı tarafından Kur’an ziyafeti, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı tarafından konferans verileceğini bildirdi.
Ayrıca aynı tarihte 63 mülteciye elbise, gıda yardımı ve 10 engelliye akülü tekerlekli sandalye verileceğini de dile getiren Müftü Arvas, 18 Nisan 2015 tarihinde ise sakal-ı şerif ziyareti ve kutsal emanetler fotoğraf sergisi açılışı, sabah namazı buluşması, 19 Nisan 2015 tarihinde bin Suriyeli ve 150 Afganlı mülteciye yemek ikramı, Anaokulu ve ilkokullara yönelik ‘peygamberimizi öğreniyoruz’ programı düzenleneceğini, 20 Nisan 2015 tarihinde ise Siirt Devlet Hastanesi’nde 24 saat içinde doğan bebeklere çeyrek altın, ailelerine de çeşitli hediyelerin verilmesiyle kutlu doğum haftasının biteceğini sözlerine ekledi.
Düzenlenen etkinlik, İl Müftüsü Faruk Arvas’ın programa katılan yerel ve yaygın basın mensuplarına, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri programı ve Hz. Muhammed’i (sav) anlatan kitap ve hadislerin yer aldığı kitap hediye etmesiyle sona erdi.