Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) ’Geleceğini Şimdi Yönet’ projesi kapsamında ’Finansal Bilinç Ve Risk Yönetimi’ eğitimi verildi.
FÜ’de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Experian Türkiye ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında hayata geçirilen ’Geleceğini Şimdi Yönet’ projesi kapsamında ’Finansal Bilinç ve Risk Yönetimi’ eğitimi düzenlendi. Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nun konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkan yardımcısı Sait Çetin Habitat, Kalkınma ve Yönetişim Derneği ’Paramı Yönetebiliyorum’ proje sorumlusu Kazım Hasırcı, Şirket, EBEGEM temsilcileri, FÜ Necip Fazıl Fikir Ve Sanat Öğrenci Topluluğu, Milli Türk Talebe Birliği, Akademik ve İdari Personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Düzenlenen eğitim kapsamında konuşan Milli Türk Talebe Birliği Başkan Yardımcısı ve FÜ Necip Fazıl Fikir ve Sanat Öğrenci Topluluğu Başkanı Ahmet Salim Demir, Necip Fazıl Fikir ve Sanat Öğrenci Topluluğu olarak bu üniversite içerisinde yapmış olduğumuz ilk programlarının olduğunu söyledi. Üniversite ve şehrin genliği için çalışmaya devam edeceklerini anlatan Demir, "Milli Türk Talebe Birliği kurulduğu 1916 yılından bugüne kadar ülkemiz gençliği için çok büyük önem teşkil etmektedir. Yaklaşık bir asırlık bir teşkilattır. Özellikle bizim için milat olarak kabul ettiğimiz 1965 senesinden sonra ülkemiz gençliğimizin Anadolu gençliğinin milli ve manevi değerlerle donanması Anadolu’nun öz şuuruna kavuşması için bin bir zorluklarına rağmen çalışmalarına devam etmiştir. Malumunuzdur 80 darbesi ile önü kesilmiş arada kaybolmuş 28 senelik bir zamandan sonra tekrardan 2008 senesinde ayaklanmaya başlamıştır. Elazığ’da da üç senedir faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. Ülkemiz gençliğimizin milli ve manevi değerlerle donanması için tekrar Anadolu’nun öz şuuruna kavuşması için mücadele ediyoruz" dedi.
"GENÇLER GELECEĞİN DEĞİL BUGÜNÜNDE ORTAKLARI"
Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkan yardımcısı Sait Çetin de, "Bugün buraya ’Geleceğini Şimdi Yönet’ ve ’Paramı Yönetebiliyorum’ projesi ile geldik. Bu projelerimiz finansal okuryazarlık kapsamındaki projelerimizdir. Habitat genç insanlar tarafından ayakta duran bir dernek. 1997 yılında kurulduk. Birleşmiş Milletlerin İstanbul’daki ’Kent Yerleşimleri’ zirvesinden sonra o günden bugüne Türkiye’de gençlik çalışmaları parmakla sayılacak kadar az iken biz yola çıktık. Çok güzel bir 18 yıl geçirdik. Tamamen gönüllü destekle emekleriyle bugünlere kadar geldik. Şöyle bir algı var Türkiye’de Gençler Türkiye’nin geleceğidir. Bu birçok kişi tarafından da dile getiriliyor. Gençlerde bunu kanıksadılar artık biz bu algıyı birazcık değiştirmeye çalışıyoruz. Gençler evet bu ülkenin geleceği ama her zaman bu ülkede gençler var gençler bugünde var. Bugünden yok sayılmaması çeşitli çalışmalarla kendilerini geliştirerek bazı sorumlulukları genç yaşta almaları gerektirdiğinde inanıyoruz. Bu sebepten sloganımız sadece geleceğin liderleri değil bugününde ortaklarıyız ve bu alanda elinin taşın altına koyanları görebiliyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ’Paramı Yönetebiliyorum’ proje sorumlusu ve eğitmen Kazım Hasırcı katılımcılara ’Finansal bilinç ve Risk Yönetimi’ eğitimi verdi. Eğitimin sonunda bütün katılımcılara katılım belgesi verilerek eğitim sona erdi.