Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, CHP’de milletvekili adaylarının belirlenmesi yönteminin ön seçimle olmasının önemli olduğunu belirterek, “Ön seçimle ülke, Malatya kazanır” dedi.
Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi Yöneticileri ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın milletvekili adaylarının belirlenme yönteminin ön seçimle olmasına ilişkin açıklamalarının demokrasi açsından önemli olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, CHP’nin en köklü siyasi parti olduğunu, ülkenin temellerini attığını anımsatarak, “Her zaman iftarla bahsettiğimiz İsmet Paşa, ülkemize demokrasinin temelleri olan çok partili siyasi hayatı getirdi. Kendi eliyle iktidarı devrederek, ülkenin önünü açtı. Ülkenin bu günlere gelmesine, demokrasinin gelişmesinde mihenk taşı olarak yer aldı. 2015 genel seçimleri de ülkenin gidişatı için çok önemli bir dönüm noktasıdır.
"HAKİM GÖZETİMİNDE ÖN SEÇİM OLMALIDIR"
Sürücü, "Bunun için CHP’nin tüm illerde olduğu gibi Malatya’da hakim denetiminde ön seçim yapması kaçınılmazdır. CHP’nin iktidar yürüyüşü ancak ve ancak milletvekili belirleme yönteminin en demokratik şekli olan İlçe Seçim Kurulu denetiminde yapılacak olan ön seçimle olur. Zaten parti tüzüğü de Ön Seçim yapılmasını düzenliyor. Eğer Malatya’da ön seçim olursa hem ülke hem Malatya hem de CHP kazanacaktır” şeklinde konuştu.
"ÖN SEÇİM OLURSA BEN DE ADAY OLABİLİRİM"
CHP’nin Malatya’da ön seçim yapmasının zorunlu olduğunu belirten Sürücü, Malatya’da ön seçim olması durumunda kendisinin de milletvekili aday adayı olabileceğini söyledi. Ön seçimle birlikte kendine güvenen, Malatya’ya dair söyleyecek sözü olan herkesin milletvekili adayı olabileceğini belirten Sürücü, Türkiye’ye demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, barışı, kardeşliği getirmeyi hedef edinen CHP iktidar yürüyüşünün ön seçimden geçtiğini bir kere daha tekrarladı. CHP’de artık “Benim olsun küçük olsun” mantığının bir kenara itilmesi gerektiğini vurgulayan Sürücü, ülkenin karanlık gidişatına sadece bu yöntemle dur denilebileceğini belirtti.
"KAZANDI GİDİŞATA DUR DENMESİ GEREKİYOR"
Dört eski bakanın yüce divandan kaçırıldığı bu karanlık gidişatına gerçek bir hukuk mücadelesiyle dur denilmesi gerektiğini belirten Sürücü, bu sürecin ancak 2015 genel seçimlerinde olabileceğine dikkat çekti. 2015 genel seçimlerinin hem ülke hem Malatya için çok önemli olduğunu belirten Sürücü, artık ayrışma zamanı olmadığını birlik, beraberlik içinde karanlık gidişatın durdurulması gerektiğini, bunun da ancak güç birliği yapılarak başarılabileceğini sözlerine ekledi.