Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri havaların ısınması ile birlikte kentte motosikletlere yönelik uygulamalarına sıklaştırdı.
Düzce’de Polis ekipleri kasksız sürücülere geçit vermiyorlar. Ekipler şehrin değişik noktalarında denetim yapmaya devam ederken, bir yandan da kurallara uymayan ve denetim noktalarından kaçmaya çalışan motosiklet sürücülerini yakalamak için çalışma başlattılar.
Polis ekipleri denetimlerini ekip otosunun yanından 4 motosikletli ekiple yapmaya başladı. Denetim olduğunu gören ve denetim noktasından kaçmaya çalışan motosiklet sürücülerini takip eden motosikletli polisler, kaçan sürücüleri yakalayarak denetim noktasına getiriyorlar.
Trafik ekipleri özellikle kazalarda kask takmadıkları için büyük hasar alan motosiklet sürücülerini uyarmak için kask denetimlerine özen gösteriyorlar. Diğer işlemlerin dışında daha çok kask takmayan sürücülerin gözünün yaşına bakmayan polis, sürücünün kaskı gelene kadar motosikleti bırakmıyorlar. Diğer yandan kaskı olmayan sürücülerin motosikletleri çekiciler ile otoparka götürülüyor.