Samsunspor, TFF 1. Lig'in 10. haftasında sahasında Gaziantepspor'u konuk etti.

RAKİP KALEYİ ABLUKA ALTINA ALDI
Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan maça Kırmızı-Beyazlılar etkili başladı. Seyir zevki yüksek ve üstün bir futbol sergileyen Samsunspor, ilk dakikadan itibaren rakip kaleyi abluka altına aldı. Peş peşe ataklarla gol arayan Kırmızı-Beyazlılar, çok geçemeden Chibiuike'nin golüyle 1-0 öne geçti. 26. dakikada Nijeryalı Chibuike ile gole ulaşan Samsunspor, ilk yarının da skorunu belirledi (2-0). 

600

GÖKSU, FARKI 3'E ÇIKARDI
İkinci yarıda da etkili olan Samsunspor, 55. dakikada Göksu ile gole yaklaştı. Samsunspor rakip alanda etkili toplar yaparak zaman zaman gol pozisyonlarına girdi. Bu süreçte rakibine de topla oynama şansı tanımayan Kırımızı-Beyazlılar, 67'de Göksu ile penaltı kazandı. Penaltı atışını Gökay İravul ile gole çeviren Samsunspor maçta 3-0 üstünlüğü yakaladı. Dakika 80'de Gaziantepspor'un atağında kaleci Furkan Köse peş peşe 3 kez topu çelerek golü önledi. Mücadeleden başka gol sesi çıkmazken, Samsunspor 10. haftada 3 puanı 3 gol atarak aldı. 

İPEKOĞLU'NA YOĞUN İLGİ: Maç öncesi Samsunspor taraftarları, Teknik Direktör Engin İpekoğlu'na yoğun ilgi gösterdi. Sevgi seli karşısında kayıtsız kalmayan İpekoğlu, taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

TARAFTAR HERZAMANKİ GİBİ: Samsunspor taraftarı, takımının Gaziantepspor maçında en büyük destekçisi oldu. Futbolcular, 3-0'lık skorun sevincini önce saha içinde, ardından tribünlerdeki taraftarına koşarak yaşadı. 

CHİBUİKE NEFES KESTİ: Samsunspor'un Nijeryalı futbolcusu Emmanuel John Chibuike, maç boyunca sergilediği performans ile nefesleri keserken, attığı 2 golle de takımının 3 puanı almasında büyük pay sahibi oldu. 

GÖKAY GEREKENİ YAPTI: Samsunspor'un sevilen başarılı oyuncusu Gökay İravul, Chibuike'nin attığı ilk golün asistini yaparak ve bir de penaltıdan gol atarak kendinden beklenilen performansı ortaya koydu. 

STADYUM: 19 Mayıs Stadyumu

HAKEMLER: Ramazan Keleş, Bahtiyar Birinci, Deniz Caner Özaral

SAMSUNSPOR: Furkan Köse 8, Hasan Hatipoğlu 7 (Dk. 62 Ercan Yazıcı 7), Göksu Türkdoğan 7, Chibuike 9, Halil İbrahim Pekşen 8 (Dk. 78 Davy Angan 7), Gökay İravul 8 (Dk. 78 Ramazan Övüç 7), Ahmet Cebe 8, Ufuk Budak 8, Abdülkerim Bardakçı 8, Çağrı Ortakaya 8, Erkam Reşmen 8

GAZİANTEPSPOR: Selçuk Özcan 5, Şenol Can 5, Abdullah Elyasa Süme 6, Hüseyin Polat 5, Hasan Genç 6, İlker Günaslan 6, Muhammed Ildız 6 (Dk.78 Zeki Sinanoğlu 6), Oktay Aydın 6, Müslüm Talşik 6, Gökhan Çamur 5 (Dk. 59 Enes Nural 6), Yusuf Erdem 6(Dk. 88 Halil İbrahim Keser 5)

GOLLER: Dk. 14, 26 Emmanul John Chibuike, Dk. 67 Gökay İravul (P) (Samsunspor)

SARI KART: Dk. 22 Hasan Hatipoğlu, Dk. 48 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 77 Gökay İravul (Samsunspor) Dk. 64 Muhamed Ildız, Dk. 88 Zeki Sinanoğlu (Gaziantepspor)

Haber Onur EROL