Antalya’nın Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü yöneticileri, 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nu ziyaret etti.
Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, Müdür Yardımcısı Mehmet Yağcı, İşletme Mühendisi Mesut Saraç, Yazır Şefi Türker Uğur, Ardıçdağı Şefi Güler Erol Uğur, Dereköy Şefi Hakan Kök ve Korkuteli Şefi Yakup Su ile birlikte İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nu ziyaret etti. Güney, ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesi amacıyla bir çok ülkede 21 Mart tarihinin ’Dünya Ormancılık Günü’ olarak kabul edildiğini belirtti. İlçede de bu kapsamda vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtılacağını ifade eden Güney, öğrencilere yönelik seminerler düzenleneceğini ve içme su deresindefidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydetti.
İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise ormanların, bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.