Samsun'da Atatürk Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na dönüş yapacak araçların, burada bulunan cebe giriş yapıp kırmızı ışıkta beklemesi nedeniyle, kendilerine yeşil ışık yanacağını zanneden yayalar, Atakum istikametine gidecek araçlara yanan yeşil ışığı fark etmeyerek, adeta ölümle burun buruna geliyor.

IŞIKLAR KAFA KARIŞTIRIYOR

Atatürk Bulvarı'ndan, Cumhuriyet Meydanı'na dönüş yapacak olan araçlar, burada bulunan cebe giriş yaparken, geçitte bekleyen yayalar ise bu nedenle kendilerine yeşil ışık yanacağını sanarak, karşıya geçiyor. Cepte bekleyen araçların durması nedeniyle kendilerine yeşil ışık yandığını sanıp, karşıya geçmek isteyen vatandaşlar, karşıdaki yayalar için aldatıcı oluyor ve ışıklara bakmadan onlar da geçmeye çalışıyor. O sırada kendilerine yeşil ışık yanan araçlar ya trafiği tehlikeye atarak durmaya kalkıyor, ya da yayalara çarpmaktan son anda kurtarıyor. 

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Tramvaydan inen yolcular da aynı yaya geçidinde bu sorunu yaşarken, yayaların Atakum istikametine giden araçlar için yanan yeşil ışığı fark etmeyerek, karşıdan karşıya geçiş yapması kazaya davetiye çıkarırken, Atatürk Bulvarında yaşanan bu durum hem yayaları hem de araç sürücülerini zor durumda bırakıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.