ÇANAKKALE'de kurulan hayvan pazarı ve kesim alanı, yağmurda çamur oldu. Bu durumda hem satıcılar, hem de kurbanlık almak isteyenler zor anlar yaşadı.
İki gündür Çanakkale'de aralıklarla etkili olan yağışlı hava, bayramın ilk gününde de sürdü. Sabahtan itibaren aralıklarla yağan yağmur, en çok kurban satıcılarını ve kurbanlık alacakları olumsuz etkiledi. Çanakkale Belediyesi'ne ait hayvan pazarı ve kurban kesim alanı, yağmurdan çamur deryasına dönüştü. Kurbanlık alan vatandaşlar, çamura dönüşen alanda hayvanları sürükleyerek güçlükle kesim alanına götürdü. Yağmurlu havaların satışları olumsuz etkilendiğini söyleyen besiciler, çamurlu bölgeye alıcıların girmek istemediğini kaydetti. Besiciler yetkililere, kesim alanındaki çamur konusunda çözüm bulunması için çağrı yaptı. Ayrıca kentte kesim alanın yetersiz kalması nedeniyle hayvan kesimlerinin alan dışına taşındığı görüldü.
ACEMİ KASAPLAR HASTANEYE KOŞTU
Öte yandan; Çanakkale'de kurban kesimi yapan acemi kasaplar yine iş başındaydı. Merkez'de 5, Ayvacık'ta 3, Biga'da 17, Bayramiç'te 12, Ezine'de 1, Lapseki'de 4, Gökçeada'da 3 kişi kurban keserken kazayla elinden ve kolundan hafif kesiklerle yaralanarak hastaneye başvurdu.

FOTOĞRAF