Samsun Medya Grubuna bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Sizce yabancı dil öğrenmek gerekli mi? sorusuna cevap verdi

İşte aldığımız yanıtlar: 

ÖĞRENİLMELİ 
Serdar BÜBER: Bence kesinlikle gerekli. Çünkü benim çocukluğum hep yurtdışında geçti ve artık Türkiye'de yabancı dil bilmeyen kalmadı.  Aynı zamanda Avrupa'ya gitmek isteyenler veya ileride daha iyi bir meslek sahibi olmak isteyenler mutlaka yabancı dil öğrenmeli.

MESLEK OLACAK
Özkan ATASOY: Tabi ki yabancı dil gerekli. Mesela İngilizce evrensel bir dil haline geldi. Ayrıca çocuklarımız için ileride meslek haline gelecek.  Global dünyada bu şart oldu. Dil bilmiyorsanız, ticaret ve eğitim hayatınız da bir işe yaramıyor. Bu nedenle bilinmesi gerekir. 

YARARI ÇOK FAZLA 
Celal İSKENDER: Bir dil, bir insan, iki dil iki insan demek.  Dolayısıyla yabancı dil öğrenilmeli. Günümüzde her türlü yararının olacağını düşünüyorum. Mesela yurtdışına gezmeye gittiğinizde birileriyle anlaşmanız gerekiyor. En azından bir yol tarifi soracak kadar dil bilmeliyiz. 

DİL EĞİTİMİ ÖNEMLİ
İsmet PISIL: Dünya sürekli geliştiği için dil eğitiminin de gerekli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bazı platformlarda Türkiye'nin de söz sahibi olması için yabancı dil eğitimi günümüzde çok önemli. Afrika ülkelerinde bile bu durum çok gelişti. Bizim de ülke olarak gelişmemiz gerekiyor.  

BİLGİ SAHİBİ OLMALIYIZ 
Ahmet ÖZTÜRK: Zaman zaman ülkemize yabancı misafirler geliyor. Az veya çok bile olsa biraz bilgi sahibi olmalıyız. Mesela ben restoranda çalıştım ve gelen yabancılarla dil bilmediğim için anlaşamadım. Fakat gelişim açısından bilmeliyiz. 

KESİNLİKLE GEREKLİ 
Gürbüz ÇELEBİ: Ben yabancı dilin gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemize yabancılar geliyor. Bazen biz yurtdışına çıkıyoruz ve dil bilmediğimiz zaman zorlanıyoruz. Dolayısıyla herkes yabancı dil eğitimi almalı.  

İLETİŞİM GÜÇLENİR
Eda ÇELEBİ: Yabancı dil bilmeliyiz. Böylece insanlarla iletişimiz kuvvetlenmiş olur. Aynı zamanda ülke olarak da gelişmiş oluruz. Ülkemize gelenlerle iletişim halinde olabiliriz. 

EĞİTİM ŞART 
Ayşe TÜTÜN: Bence her zaman yabancı dil gerekiyor. Çünkü eğitim şart. Ayrıca ülkemize çok turist geliyor. Bize soru sorulduğunda boş bakmak yerine az çok bilgimizle yardımcı olmalıyız. Aslında bu devirde her şeyi öğrenmeliyiz. 

KEŞKE BİLSEM
Erol LİVA: Bence yabancı dil olmazsa olmaz. Mesela ben öğrenemediğim için çok pişmanım. Bazen gerçekten çok lazım oluyor. Sadece merhaba gibi kolay şeyleri biliyoruz ama yeterli değil. Ben bütün insanların, özellikle gençlerin en azından bir dil bilmesini isterim.  Bu sayede dünyaya entegre olmuş oluruz. 

Hande ONAT, Uğur ATICI