Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz Samsunlu vatandaşlara, "Size göre mutlu evliliğin sırrı nedir?" diye sordu. Samsunlular mutlu evliliğin, saygı ve sevgiden oluştuğunu ifade etti

İşte aldığımız yanıtlar: 

ANLAŞMAK VE SEVGİ 
Ahmet ELBİR: Bence mutlu evliliğin sırrı, anlaşmak ve sevgidir. Ben çok genç yaşta sevdim ve evlendim. Yıllardır güzel bir evliliği sürdürüyoruz. Yaklaşık 40 yıl oldu. Birbirimizi tanıdığımız için güzel anlaşıyoruz. 

ANLAYIŞLI OLMAK GEREKİYOR 
Melahat BULUT: Eğer eşin kızgınsa, onu anlayıp alttan almak gerekiyor. Evlilikler anlaşmayla, alttan almayla sürdürülüyor. Yaklaşık 43 senedir evliyim ve evliliğim tamamen anlayışla ilerledi. Herkesin birbirine karşı anlayışlı olması gerekiyor. 

SAYGI VE SEVGİ 
Hüseyin CEBECİ: Saygı ve sevgiyle tüm evlilikler mutlu olur. Ben 30 yıldır evliyim. İlişkilerde saygı olduğu sürece sevgi de oluyor. Kendi evliliğimden bildiğim için evliliğim bu şekilde gayet güzel gidiyor. Allah herkese böyle güzel evlilikler nasip etsin. 

KESİNLİKLE SAYGILI OLMAK 
Ümit HAKALMAZ: Kesinlikle en önemli faktör saygıdır. Çiftler birbirne saygı göstermeli. Eşler birbirini anlayışla karşılayabilmeli. Ufak tefek konular yüzünden ses yükseltmemeli. Konuşarak sorunları çözebilmeli. 25 yıllık evliliğimde bu şekilde yaptım. 

EVLİLİĞİN KURALI SEVGİ VE SAYGI 
Kaya İNANÇ: Herkesin bildiği gibi saygı ve sevgi, evliliğin temel kuralıdır. Yeni evlenen veya evli olan herkese en büyük tavsiyem, eşlerine karşı saygıyı ve sevgiyi elden bırakmamalarıdır. 

BİRBİRİMİZE GÜVENİYORUZ 
Hüseyin ERGÜN: 41 senedir evli olduğuma göre evliliğimde mutluyum demektir. O beni idare ediyor, ben de onu idare ediyorum. Mesela birbirimizi tatile gönderiyoruz. Eşim geçenlerde tatilden geldi. Geçtiğimiz günde ben tatilden geldim. Yani birbirimize güveniyoruz, anlayışla karşılıyoruz. Böylece evliliğimizde gayet güzel gidiyor.

YENİ EVLENENLER BİRBİRİNİ KORUMALI 
Mehmet SEZGİN: Tüm aile bireyleriyle karşılıklı sevgi ve anlayış içinde yaşamak gerekiyor. Ben evliliğimde çok mutluyum. Yaklaşık 55 senedir evliyim. Eşimle birbirimizi her zaman anlayışla karşılamaya çalıştık ve birbirimize hep destek olduk. Yeni evlenen gençler de birbirlerini korumalı. Uzun ve mutlu evlilik için kavga ve gürültü yerine iyi geçinmeye çalışmalılar. 

GENÇLER ÇOK SABIRSIZ 
Gülcan MISIRCI: Kesinlikle karşılıklı sevgi ve saygıdır. Sevgiyi yitirmeyeceksin. Zaten sevgi biterse, saygı da kalmıyor. Ben 17 yıllık evliyim ve hayatımdan çok memnunum. Evliliğimin gerektirdiği her şeyi yaparım. Eşime saygıda kusur etmem. Yeni nesil gençler çok sabırsız. Her evlilikte tartışma olur ama sözcükleri iyi seçmek, kalp kırmamak gerekiyor. Evlilikler böyle sürdürülüyor. 

SIRRI FAZLA PARA
Ahmet SANCAR: Günümüzde mutlu evliliğin sırrı fazla paradır. Yaşam şartları zorlaştığı içi yeterli para olmadığında huzursuzluk çıkıyor. Ben boşandığım için mutlu evlilik hakkında pek yorum yapamayacağım. 

Hande ONAT – Ebru ÖZTÜRK