AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen başkanlığında AK Parti teşkilatı basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Samos Otel’de AK Parti teşkilatı tarafından gerçekleştirilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğine AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Gençlik Kolları Başkanı Samet Haras, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karakeçi ve partililer katıldı.
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, modern devlet ve toplum yapılarında, basının tanımlanmamış 4. güç olduğunu ve basın özgürlüğünün, toplumun haber alma hürriyetinin temel taşını oluşturduğunu kaydetti.
Seyfettin Bilen, “Anayasal haklardan olan düşünceyi açıklama ve yayına hürriyeti de, ancak özgür basın eli ile kullanılabilecek tem bir anayasal bir haktır. Esasen özgür basın toplumun doğru ve sağlıklı bilgi alma hakkın en temel unsurudur. Özgür basın olmadan, halkın doğru haber alma hakkını kullanması mümkün değildir. Birey ve kitlelerin, toplumsal ve siyasal gelişmelerden haberdar olması; yaşadığı şehrin, yaşadığı ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerindeki gelişmeleri öğrenebilmesi, büyük oranda basın yoluyla mümkündür. Bu yönüyle, basın toplumsal gelişmenin de, en temel dinamiklerinden biridir. Halkın özgür iradesiyle seçtiği yöneticilerini, iki seçim arasında denetleme yollarından biri de yine basındır. Özgür basın aynı zamanda şeffaf yönetim ve hesap verilebilirliğin de, temel unsurlarından biridir.
Günümüzde sosyal medya ve internet gazeteciliği-yayıncılığının geldiği düzey düşünüldüğünde, basının toplumdaki öneminin daha da arttığı görülmektedir. Basının sahip olduğu bütün bu güç ve iyi nitelikler, ancak basının özgür ve bağımsız olmasına bağlıdır. Gücünü yasalardan ve basının özgürlüğünden almayan bir basın, toplumsal karşılık ve meşruiyet bulamaz. Hele ki sırtını bazı güç odaklarına ve sermaye gruplarına dayayan, geçmişte olduğu gibi toplum mühendisliğine soyunanların, toplumsal karşılığı olmayacaktır. Basının gücü özgürlüğünde ve bağımsızlığındadır. Basının bağımsızlığını zedeleyen her türlü kirli ilişki, öncelikle basının özgürlüğün ve saygınlığına zarar verecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, özgür basın temennisiyle şahsım ve partim adına bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.
Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz ise, basının zor şartlarda görev yaptığını, iktidar partisinin basın mensuplarının çalışma koşulları konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi.