Cengiz ÇOBAN - İstanbul,() "BARIŞ" İçin Kadın Girişimi" adını veren bir grup, 14 şehirde eş zamanlı eylem yaptı. Eylemlerin İstanbul'daki adresi Kadıköy Boğa Meydanı oldu. Burada bir araya gelen kadınlar ellerindeki tef, zil, tencere tava, çan, düdüklerle ses çıkartarak barış istediklerini söyledi. Sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak saat 17.00'da Kadıköy Boğa Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 100 kadın, “Aşiti=Barış" yazan pankart açtı.



Ellerinde “Savaş hükümeti istemiyoruz", “Suruç'ta katliam var", “Silahlar sussun", “İyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın" dövizler taşıdı. Yapılan konuşmalarda, “Kadınlar artık gençler ölmesin taleplerini her koşulda dile getiriyorlar. Bu bizim savaşımız değil. Neden bizim çocuklarımız ölüyor. Her ne kesimden olursa olsun kadınlar savaşa karşı gelebilmek için bir araya gelebiliyorlar. Savaşın kadınlar üzerindeki geri dönülmez hasarına karşı durabiliyorlar. Biz tüm ayrıştırmalara, kutuplaştırmalara, nefret diline karşı buradayız ve sesimizi yükselteceğiz" dediler.



Açıklamanın ardından yaklaşık kadınlar, Bahariye Caddesi'ne doğru ellerindeki aletlerle ses çıkartarak yürüyüşe geçti. Kadınlar buradan İskele Meydanı'na ulaştı. İskele Meydanı'nda oturma eylemi yapan kadınlar barış istediklerini tekrarladıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)