Lübnan'da Suriyelilerin bulunduğu Deir El Ahmar kampında çıkan yangına müdahale eden Sivil Savunma ekipleri, araçlarıyla kampa girişte toz bulutuna neden oldukları gerekçesiyle Suriyelilerin saldırısına uğradı. Yetkililer bölgedeki yangını söndürmek için araçlarıyla hızlı bir giriş yaptıklarını ve toz bulutunun bu nedenle ortaya çıktığını ifade etti. "Suriyeli mülteciler çok sinirliydi, sivil savunma ekibinden iki kişiyi dövdüler" diyen yetkililer saldırıları gerçekleştiren yaklaşık 700 Suriyelinin yerel halktan gelebilecek potansiyel tepkiden korktukları için kamptan kaçtığını ifade etti. 

Lubnan'daki Deir El Ahmar'ın yaklaşık 6 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı biliniyor. Ülkede Suriyeli sayısı 1.5 milyon olarak tahmin edilirken, Suriyelilerin 1 milyonu kamplarda yaşıyor. 

"Suriyelilerin Suriye'deki güvenli bölgelere dönüşü için çalışmalıdır" 

Suriyeli mültecileri Suriye'deki güvenli bölgelere geri götürmek için acil bir siyasi çözüm çağrısında bulunan Boustani, "Bugün ihtiyaç duyulan şey bu sorunu bir şekilde çözmek. Uluslararası toplum, Suriyelilerin Suriye'deki güvenli bölgelere dönüşü için çalışmalıdır. Uluslararası toplum, Suriyelilere Lübnan’da yardım etmek yerine kendi ülkelerine dönmelerine yardımcı olmalıdır. Asıl mesele bu, aksi takdirde sonsuza dek bu krizde kalacağız ve bu gelecekte daha fazla sorunlara yol açacaktır. Tüm Lübnanlılar, mültecilerin Suriye'ye geri dönmeleri gerektiği konusunda hemfikir" diye konuştu.