Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeki Rektör Yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Şakir Şahin, AK Parti’den Çorum milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.
AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Prof. Dr. Şakir Şahin dünya markası bir Çorum için yerel dinamikleri ve değerleri halkın desteği ile harekete geçirmek için aday olduğunu belirtti.
Ülkenin ve Çorum’un geleceği adına, üzerine düşen tarihi sorumlulukların bilincinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Ak Parti temsilcileri, partimizin kurulduğu günden itibaren siyasette samimiyetin, dürüstlüğün, şeffaflığın dilini önemsemiş, milletle muhabbeti, milletle karşılıklı güven duygusu siyasetini benimsemişlerdir. Ben de aynı yoldan yürüyerek milletimiz için gece gündüz demeden çalışacak, memleketimizin büyümesi ve insanımıza hizmet yolunda çaba harcayacağıma söz veriyorum. Ülkemizin ve Çorum’umuzun geleceği adına, üzerime düşen tarihi sorumlulukların bilincindeyim. Bu sorumlulukları yerine getirebilmek ve şehrimizin gelişimini sürdürebilmek için hepimiz gönül birlikteliği içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. El birliği ile hep birlikte başarımızı devam ettireceğiz. Bir olacağız, diri olacağız ve iri olacağız. Biz birbirimize güvendiğimizde, bir ve beraber olarak, kardeş olarak birbirimize kenetlendiğimizde her engeli aşacak ve büyük Türkiye’nin inşasında Çorum’umumuz yerini almasına katkı sağlayabileceğime inanıyorum” diye konuştu.
Akademisyenlik hayatı boyunca kalkınma ve sürdürülebilir büyüme konusunda önemli projelerde görev aldığını dile getiren Prof. Dr. Şahin, bugüne kadar çevre konuları, altyapı, sosyal projeler, sağlık hizmetleri, üretim, sürdürülebilir büyüme, esnaf sorunları, istihdam konularında birçok proje yürüttüğünü ifade etti.
Yöneticilik yaptığım dönemlerde olduğu gibi son olarak yürüttüğü Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcılığı dönemimde de özellikle üretim ve istihdam konularında büyük bütçeli projelerde bulunduğunu anlatan Şahin, “Diğer taraftan uluslararası düzeyde Amerika Birleşik Devletlerinde enerji ve doğal kaynaklar konularında çalışmalar yaptım. Tüm bunlarla birlikte halen üretimle ilgili yürüttüğüm çalışmaların yanında, Türkiye’nin Antarktika Kutup bölgesinde kuracağı Araştırma üs bölgesi çalışmalarında grup başkanlığı yapmaktayım. Dünya markası bir Çorum için yerel dinamiklerimiz, değerlerimiz ve siz değerli hemşehrilerimizden aldığımız güçle Büyük Türkiye idealine hep birlikte ulaşma hedefini özellikle vurgulamak isterim” diye konuştu.
Kendisi için esas olan eser bırakmak ve siyasetteki en büyük kazancında milletin yaptığı hayır dualar olduğunu anlatan Şahin, “Milletin dua ve destekleriyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz millete minnet borcumuzu ancak memleketimize hizmet ederek ödeyebiliriz. Siyaset artık kısır bir ideoloji olmaktan çıkmış, hizmet makamına dönüşmüştür. Mevkiler de makamlar da geçicidir. Mevkiler de makamlar da, ancak aziz milletimize hizmet etmek içindir. En büyük ve kalıcı olan makam ise gönüllerde kazanılan makamlardır. AK Parti kurulduğu günden bugüne, yapılan her seçimde milletimizden aldığı güçle siyaset tarihimize yeni bir bakış açısı getirmiştir. Ancak halen ülkemizde eski Türkiye alışkanlıklarını sürdürmek isteyenlerin olduğu görülmektedir. 7 Haziran’da milletimiz gereken cevabı verecektir. Doğduğum ve büyüdüğüm şehir olan Çorum’u dünya markası olması noktasında her türlü çaba ve gayreti göstereceğimden hiç şüpheniz olmasın. Bugüne kadar Çorum’umuzun bir dünya markası olma yolunda katkısı olan herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu.