Kastamonu’nun Cide ilçesinde kar yağışı nedeniyle köyünde mahsur kalan hamile kadını, AFAD ekipleri 2 saatlik bir mücadele sonucunda hastaneye ulaştırdı.
Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Derebağ köyünde etkili olan kar yağışı sonrası köy yolları kapandı. Sancıları artan hamile kadın Yasemin Maktat (30) ise, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Köy yolunun kapalı olması nedeniyle sağlık ekipleri de, hamile kadına ulaşabilmek için İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) ekiplerini, Derebağ köyüne yönlendirdi. İlçe merkezine 75 kilometre uzaklıkta olan Derebağ’a yaklaşık 2 saatlik bir mücadelenin ardından ulaşan AFAD ekipleri, Maktat’ı evinden alarak İnebolu Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı. Doğum zamanı gelen üç çocuk annesi Yasemin Maktat, erkek bir evlat dünyaya getirdi.
Köyde mahsur kalan ve sancılarının arttığını belirten Yasemin Maktat, ekiplerin kısa sürede imdadına yetiştiğini ifade ederek, teşekkür etti. Maktat, köyünde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu ve kendi imkanlarıyla gelmesinin mümkün olmadığını belirterek, sağlıklı bir şekilde hastaneye geldiğini ve dünyaya erkek bir evlat getirdiğini kaydetti.