Şahinbey Kaymakamlığı ile Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen Anne Yaşam ve Eğitim Merkezi (AYŞEM) projesi kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan kadınlara yönelik “Sorunsuz bir toplum için aile içi iletişim” konulu konferans verdi.
Şahinbey Kültür Salonunda düzenlenen konferansa katılan kadınlara, çocuk yetiştirirken davranış biçimleri konusunda bilgiler veren Aslanhan zaman zaman kendi hayatından ve gördüğü aile çocuk ilişkilerinden örnekler verdi.
Anne ve babaların çocuklarını hayata hazırlarken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Sıtkı Aslanhan, çocukların yetişmelerinde televizyon ve bilgisayarların çok önemli bir yer tuttuğunu, bunun da iyi bir nesil yetiştirmek için çok tehlikeli olduğunu söyledi.
Anne babalara tavsiyelerde bulunan Aslanhan, ”Bir zamanlar anne ve babalar çocukları ile oturup gelecek ile ilgili konuşmalar yapar, küçüklerine karşı sevgiyi, büyüklerine karşı saygıyı aşılardı. Ancak şimdilerde, çocuklarımız maalesef televizyon ve bilgisayarlarla yetişiyor. İşte bu çok büyük bir tehlike. Onun için anne ve babaların çocukları ile her gün mutlaka bir araya gelmesi, televizyon ile bilgisayarla çok fazla iç içe olmalarından uzaklaştırması gerekiyor. Çünkü, çocuklarımız bilgisayar başına oturdukları anda her türlü tehlike ile karşı karşı kalabiliyorlar. Çocuklarımızın kimlerle konuştuklarını, bilgisayarda nelerle ilgilendiklerini kaç kişi kontrol edebiliyor? Bana göre hiç kimse. Şöyle çevrenize bir bakın. Gençlerin, çocukların büyüklerine, anne ve babalarına karşı davranışlarını bir gözlemleyin. Sorunsuz ve daha iyi bir gelecek için çocuklarımızla mutlaka iletişim kurmamız gerekiyor. Burada bütün görev anne ve babalara düşüyor. Akşam yemeğinde mutlaka tüm ailenin bir arada olması için gayret gösterilmeli. Orada, çocuklar dinlenmeli, neler yaptıkları sorulmalı. Varsa bir hataları doğrusu anlatılmalı” dedi.
Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın konuşmaları salonu dolduran kadınların büyük ilgisini çekti.
Konferansa, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Güngör, Şahinbey İlçe Sağlık Müdürü Serhat Sarsu, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, İlçe Milli Eğitim temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.