Yaprak KOÇER/TEKKEKÖY (Samsun), () – SAMSUN’da bulunan bir köpek eğitim merkezi aynı zamanda 'Köpek Oteli' hizmeti de veriyor. İşletme sahibi Gökhan Gökçe, insanların bayram tatilleri ve uzun yaz tatilleri öncesinde köpeklerini otele getirip bıraktıklarını bu sürede bakımlarını yaptıklarını söyledi. 
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 5 yıl önce 8 dönüm alan üzerine kurulan köpek eğitim merkezinde sahipli köpekler için verilen 'Otel' hizmeti en çok bayram tatillerinde ilgi görüyor. Tatil için şehir dışına çıkan vatandaşlar bu süre zarfında köpeklerini 'Köpek Oteli'ne bırakıyor. İşletme Sahibi Gökhan Gökçe, köpekler için günlük 30 TL karşılığında bu hizmeti verdiklerini belirterek, "Köpekler, sahipleri tarafından aşıları tam, gün içerisinde tüketeceği mamaları ile birlikte köpek merkezimize getiriliyor. Sahipleri tatil için şehir dışına çıktıklarında köpeklere bu süre zarfında biz bakıyoruz. Özellikle bayramlarda çok talep oluyor. Bayram tatili için şehir dışına çıkan vatandaşlar köpeklerini bize bırakıyorlar. Bu süre içinde de köpeklere konaklama hizmeti veriyoruz. Köpek oteli kapasitemiz 30. Rezervasyon yapılarak köpekler merkezimize getiriliyor. Şu an bayram tatili için 15 köpek otelde kalacak" dedi.
Apartman dairelerinde yaşayan kişilerin kış döneminde köpeklerin bakımını yapamadıkları için köpek oteline bırakabildiklerini de belirten Gökhan Gökçe, "Kış döneminde otelimizde kalan köpekler oluyor. Yaz tatili başlayınca aileler, yazlıklarına gittiklerinde köpeklerini bizden alıyorlar. Kış döneminde ise tekrar getiriyorlar" diye konuştu. Köpek bakımının çok hassas ve sorumluluk gerektirdiğini dile getiren Gökhan Gökçe, "Onlarda canlılar ve insanlar gibi ilgiye, sevgiye ihtiyaçları var. Bu konuda hassas olan kişiler köpeklerine hem eğitim verdiriyor hem de uygun koşullarda kalmalarını sağlıyorlar. Bu noktada köpek otelimize her geçen yıl ilgi artıyor. İnsanlar bu konuda daha da hassas davranıyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI