10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engellilere akülü ve tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinliği kortej yürüyüşü ile başladı. Engelliler Çarşı’ndan başlayan ve Adıyaman Valiliği önünde son bulan etkinliğe Vali Yardımcıları Murat Süzen, Onur Kökcü, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, KHB Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, kurum müdürleri ve engelli vatandaşlar katıldı.
Valilik önündeki Atatürk anıtına Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Emin Karadeniz, çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Emin Karadeniz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Emin Karadeniz konuşmasında, “Aile ve sosyal Politikalar bakanlığı olarak engelli olanlarla olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak nitelikte çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla sokaklarımızda, okuluna yada işine giden, spor ve sanat etkinliklerine katılan, bir kütüphanede kitap okuyan engelli vatandaşlarımızın sayısının giderek artmasını görmek bizleri mutlu etmektedir. Engelli bir bireyin bunları güvenli ve kimsenin yardımı olmadan yapabilmesi hayati bir önem taşımakta olup, bu aynı zamanda bir insan hakkıdır” dedi.
Konuşmanın sonrasında Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlara 7 adet akülü araç, Yeşilay Derneği tarafından 8 adet tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.