İpek GÜNEY- Çağla ERDİNÇ / AYVACIK(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesi'nde 69'u karada, diğerleri ise lastiki botlarla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışırken denizde olmak üzere toplam 396 yabancı uyruklu kaçak yakalandı.
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, son dönemde artan insan kaçakçılığı olayları nedeniyle ilçe genelinde kontrollerini sıklaştırdı. Bugün saat 06.30 sıralarında, Büyükhusun Köyü yakınında 34 PMA 32 plakalı otobüste Afganistan uyruklu 55, Gülpınar köyü civarında da 34 BZ 6985 plakalı minibüste Afganistan ve Myanmar uyruklu 14 kaçağı yakaladı. Kaçışı organize ettiği iddiasıyla Türk vatandaşları F.Ş. A.T. ve M.T. gözaltına alındı. Araçlarda yapılan aramalarda, iki tekne motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi. Üç Türk zanlının adliyeye sevk edileceği belirtildi.
DENİZDE 327 KAÇAK YAKALANDI
Aynı saatlerde Sahil Güvenlik ekiplerinin Bademli Köyü ile Sivrice ve Kadırga koyları açıklarında düzenlediği 6 operasyonda, lastik botlarla yasa dışı yollardan Midilli Adası'na geçmeye çalışan Suriye ve Afganistan uyruklu toplam 327 kaçak yakalandı. Kaçaklardan 3'ü, Küçükkuyu Beldesi'ne nakil için açıkta bekletilen bottan denize atladı. Üç kaçağı Sahil Güvenlik ekipleri, sudan çıkartarak kurtardı. Küçükkuyu'ya getirilen kaçaklar, işlemlerin tamamlanmasının ardından Ayvacık Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.
FOTOĞRAFLI