Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Dr. Aziz Alper Biten, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Büyük özveri ve fedakarlıkla görev yapan bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyorum" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Dr. Aziz Alper Biten, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaptı. Biten, AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında büyük değişimler yaşandığını belirterek, yapılan köklü değişikliklerle sağlıkta hasta memnuniyetinin büyük ölçüde arttığına dikkat çekti. Sağlıktaki dönüşümün kahramanları olan sağlık çalışanlarının her türlü övgüyü hak ettiklerini kaydeden Dr. Biten, "Sağlık hizmeti 24 saat esasına dayanan ekip hizmetidir. Sağlık hizmetlerinin sunumundaki başarının baş kahramanı sağlık çalışanlarıdır. Büyük bir fedakarlık ve özveri ile bu hizmeti sunan sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyorum" diye konuştu.
"ŞİDDET OLAYLARI SON BULMALI"
Sağlık çalışanları ile ilgili son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldığını, yapılmaya da devam ettiğini hatırlatan Dr. Biten, "Sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi çok önemli. Son yıllarda bu konuda önemli adımlar atıldı. Yeni adımların da atılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sağlıkta hasta memnuniyetini daha fazla arttırmanın yolu da sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesinden geçiyor. Diğer taraftan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları da sağlıktaki ciddi sorunlar arasında yer almaya devam ediyor. Sağlık ve şiddet kelimelerinin yan yana olmaması gerekiyor. Temennimiz şifa dağıtan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının son bulmasıdır. Bundan böyle şiddetin konuşulmadığı tıp bayramları diliyorum" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, nöbet ücretlerinin yüzde 50 oranında arttırılmasına ilişkin sözlerinin önemli olduğuna da dikkat çeken Biten, "Sağlık çalışanları mali ve özlük haklarındaki her türlü iyileştirmeyi hak ediyor. Sağlık hizmetinin sunumunda görev alan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyor ve kendileri ile ne kadar onur duysalar azdır diyorum" şeklinde konuştu.