Tokat’ın Erbaa ilçesinde 22. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa etkinlikleri kapsamında bağ yaprağı yarışması düzenleneceği bildirildi.
Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa etkinliklerinin üçüncü günü 24 Temmuz Cuma günü Park Vadi’de gerçekleştirilecek. Erbaa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında en iyi yaprak üreten çiftçi ile en iyi dolma saranlar yarışacak. Bağ yaprağının ince ve damarsız olması, rengi ve büyüklüğü gibi kriterlerin değerlendirileceği yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edilecek. Çevre köy ve şehir merkezinden her vatandaşın katılabileceği yarışmaların bir diğeri ise yemek yarışması olacak. Zeytinyağlı ve baklalı dolma sarma yarışmasında bir dakika içinde en çok dolma saran ödül kazanacak.
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, festivalde Erbaa’nın en değerli ürünlerinden biri olan bağ yaprağını tanıtmak istediklerini ifade ederek, “Erbaa’da üretilen ülke çapında Tokat Yaprağı olarak bilinen Erbaa Yaprağı şehrimiz ve çiftçimiz için önemli bir gelir kaynağı. Çiftçimizin ürettiği en iyi yaprağı seçmek için bir yarışma düşündük. Diğer yandan yarışmalara renk katmak amacıyla en iyi dolma saranları da bu yarışmalara dahil ettik" dedi.
Öte yandan yarışmalara katılmak isteyenler 20 Temmuz’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Şefliği’ne gelerek kayıt yaptırabilecek.