Seyhan Belediyesi meclis üyelerinden Ercan Afşar, Yusuf Akıncı ve Başkan Yardımcısı sıfatı ile Kadir Özdemir, Çin Halk Cumhuriyeti’ne giderek bir dizi incelemelerde bulundu.
MHP’li Meclis Üyesi Ercan Afşar, Çin’e giden grup adına Seyhan Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunda gündem dışı söz alarak yaptıkları incelemeler hakkında bilgi verdi. Afşar, "Bundan bir süre önce Başkan Yardımcımız Sayın Kadir Özdemir ve Meclis Üyemiz Sayın Yusuf Akıncı ile Çin Halk Cumhuriyeti’ne bir teknik gezi düzenlemiştik. Gezimizin amacı akıllı otopark sistemlerini incelemekti. Biz bu geziyi slayt haline getirdik. Biz bunu size sunmaya çalışacağız" dedi.
Daha sonra, 5 kat 8 kat ve 25 kata kadar yapılabilen akıllı otopark sistemlerinin çalışma şekilleri ile ilgili bilgi verildi.
Meclis üyelerine yaptıkları gezinin ardından verdikleri bilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Karalar, anlatılan sistemin Seyhan’ın ihtiyacı olan bir otopark sistemi olduğunu söyledi. Karalar, "Ben Çin Halk Cumhuriyeti’ne gidip incelemelerde bulunan arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Oradaki izlenimlerini bizlerle paylaştılar. Bu sistem gerçekten Seyhan ilçemizin ihtiyacı olan bir uygulama" şeklinde konuştu.