Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde gönüllük esasına göre çalışan Çadırkent Kadın Meclisi üyeleri, Belediye Başkanının eşi Ayşe Nur Ayhan’ı davet ederek sıcak bir ortamda sohbet etme imkanı buldular.
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli Kadın Meclis üyeleri, Akçakale Belediye Başkanın eşi Ayşe Nur Ayhan’ı kadın meclisinde ağırladılar. Geçtiğimiz aylarda Ayşe Nur Ayhan kendisi kadın meclisi üyelerini ziyaret etmişti. Kadın meclisi üyeleri de bu ziyarete karşılık başkanın eşini davet ederek çadır kentte ağırlamayı gerçekleştirdiler. Suriye’ye has yemeklerin ikram edildiği ortamda Suriyeli kadınlar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, davete icap ettiğinden dolayı başkanın eşi Ayşe Nur’a teşekkür ettiler.
Kadın meclisi üyeleri, Başkanın eşi Ayşe Nur Ayhan’a bir yıl içerisinde kadınlara ve çadır kenttin geneline yönelik yaptıkları çalışmaları sunarak kendisinden çalışmalara hakkında destek vermesini istediler. Sıcak ve dostane bir ortamda gerçekleşen ziyaret her iki tarafın memnuniyetiyle sonuçlandı. Ayşe Nur Ayhan, bu nazik davet neticesinde kadın meclisi üyelerine birer hediye paketi sundu.
Kadın meclisi üyelerinin nazik davetinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ayşe Nur Ayhan, şunları söyledi:
”Bugün Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi üyelerini ziyaret ettik. Kadın meclisi üyeleri bizleri davet ettiler, davetlerine icap ettik. Beraber çok güzel bir ortam içerisinde bir araya geldik, hem yemek yedik, hem sohbet ettik, hem istişare ettik. İleri ki günlerde onlar için çok güzel projeler hazırlıyoruz. Onların bu morallerini düzeltmek amaçlı, Akçakale Belediyesi olarak çok güzel projelerimiz olacak. Ben burada eşimi temsil ederek bulunmaktayım. İnşallah onlarla çok güzel ortamlarda bir araya geleceğiz. Ben onların bugün bizleri davet etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah da, "Başkanın eşi Ayşe Nur hanımefendi, davetimize icap ettiğinden dolayı bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" diyerek memnuniyetini şu cümlelerle ifade etti:
”Sayın Ayşe Nur hanımefendinin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduk. Kendisine Suriye’ye has yemeklerinden ikramımız oldu. Bizler de kendilerini 21 Martta kutlayacağımız anneler günü etkinliğine davet ettik. İstedik ki Suriyeli yetkin annelerle bir arada buluşalım. Ayrıca çadır kentte kadınlara yönelik yaptığımız çalışmaları kendisine sunarak, çalışmalarımızı görme imkanı buldu. Bizler Kadın Meclisi üyeleri çadır kentte kadınlara yönelik kapsayıcı çalışmalar yapmaktayız. İnşallah bu ziyaretler davam edecek. Bizlere verdiği destekten ve davetimize icap ettiğinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.”