Adana’da yaşayan Konyalılar, Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde bir araya geldi.
Hoca Ahmet Yesevi Otağında buluşan Konyalılar Bekir Şen’in hazırlayıp sunduğu "Gönül Gözü ile Kutlu Doğum" etkinliğinde Kur’an tilaveti, ezgiler, şiirler ve ana okulu öğrencilerinin semazen gösterileri yer aldı.
Dernek Başkanı Talip Pektaş gecede yaptığı konuşmada, "Alemlerin efendisini, günlümüzün sultanı, insanlığın kurtarıcısı, peygamber efendimizi hangi yazıyla, methiyeyle, şiirle, cümleyle, kelimeyle anlatırsak anlatalım yetersiz ve aciz kalır. Ona ne yazılsa az, ne anlatılsa eksik kalır. Üstat Necip Fazıl şöyle diyor ’Bu eserimde anlatılan bütün eksiklikler benim, bütün iyilikler sizin eseriniz Ya Resülallah.’ O usta kalem ki, aciz kalırken Allah Resülünü anlatmaktan biz bir hiçiz. Hani sevgiliye anlatamasın ya sevgini, kalbin atar kelimeler düğümlenir seçilen bütün kelimeler yetersiz kalır ya, bu sevgi, bu muhabbet, bu ask ondanda ileri. Kainatta hiçbir insan onun kadar sevilmedi. Müminlerin çarpan kalbi, gözündeki yaş, yüreğindeki sevdadır onun sevgisi. Kurtuluşun anahtarı, Rabbine yakın olmanın rehberi, huzur ve mutluluğun kaynağıdır onun sevgisi.
Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın sevgisi yaşamımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Peygamber efendimizin ahlakının esindeyiz kendimizi sorgulamalıyız. Hayatımızı peygamber efendimizin hayatına endekslediğimizde, huzur ve mutluluğu yakalayacağımızdan kimsenin endişesi olmamalı."
Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, programa katılan 500 aileye bir "Kur’anı Kerim ve Efendimizin Hayatı" adlı kitabı hediye etti.