Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olması sebebiyle Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü’nden istifa edecek olan Prof. Dr. Ali Akmaz, Silopi Meslek Yüksekokulu tarafından onuruna verilen veda yemeğine katıldı.
ŞÜ Rektörü Prof Dr. Ali Akmaz onuruna verilen veda yemeğine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Prof. Dr. Yakup Basmacı, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Hüseyni, Silopi Meslek Yüksekokulu Genel Sekreteri Erdoğan Ardıç, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Prof. Dr. Ali Akmaz konuşmalarında 78-80’li yılların sağ sol hareketlerinin en şiddetli olduğu yıllar olduğunu ve o dönemlerde 5 bine yakın üniversite öğrencisinin üniversite bahçesinde öldürüldüğünü öne sürdü. Rektör Akmaz, "Hepiniz benden iyi biliyorsunuz ki aradan sadece 35 yıl geçti. Şimdi aynı siyasi gruplar kucak kucağa nasıl ortaklık yapabiliriz diye düşünüyorlar. Gençlerimiz birilerimizin siyasi istikbaline sermaye olmasın. Onlara bu gözle yaklaşmayalım. Her bir gencimiz istikbalin rektörü, bakanı olsun. 7 Haziran 2015’te olacak genel seçimde milletvekili aday adayı olma düşüncesi ile gidiyorum. Herhangi bir hesap için gitmiyorum. Asli görevim üniversite hocasıdır ama insanlık adına ülkem adına güzel hizmetler yapmak nasip olacaksa Allah nasip etsin" dedi.
Yemekte konuşan Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Hüseyni, Rektör Ali Akmaz’ın Şırnak Üniversitesi ve Meslek Yüksekokulu’na yapmış olduğu bütün yardımlarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.