Aydın’da yapılan su ürünleri denetimleri kapsamında 274 kilogram su ürünleri zapt edilerek, 9 adet işletmeye 6 bin 315 TL idari para cezası uygulandı.
Aydın’da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kontrol görevlileri ile müşterek denetimler yapıldı. Aydın il sınırları içerine bulunan nakil güzergahlarında yol denetimi, karaya çıkış yerleri, otel, restoran, soğuk hava depoları ve perakende satış yerlerinde Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak düzenlenen mevzuat kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrol Görevlileri, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile Kuşadası, Söke, Kuşadası İlçe Müdürlüğü Kontrol Görevlileri’nce yürütülen denetimlere, Kuşadası ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile TCSG 311 ve TCSG 67 Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları da destek verdi.
Çalışmalarda, 65 adet nakil aracı, 31 adet soğuk hava deposu, 37 adet otel, 15 adet restaurant ve 25 adet perakende satış yeri denetlendi. Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e aykırı olarak satışa sunulan 274 kilogram su ürünleri zapt edilerek, 9 adet işletmeye 6 bin 315 TL idari para cezası uygulandı.