Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM) Kayseri Yüzme Takımı’nda bulunan Vera Güçlü, 11 yaşında olmasına rağmen 5 yıldır yüzüyor.
Elazığ’da başladığı yüzme sporunu, Kayseri TOHM’da devam ettiren Vera, Atatürk’ün spor anlayışını benimsemiş durumda. Yüzme sporunun hayatı olduğu söyleyen Vera, "Yüzmeye 5 yaşında başladım. Yüzme hayatım gibi. Yüzmeye ilk başladığımda çok korkuyordum ama korkumu yenerek daha çok başarılı oldum. Yüzmeye ilk Elazığ’da başladım. Yüzme stillerini orada öğrendim. Yarışmalara katılmaya hak kazandım. Ardından yarışmalara gittim ve başarılar elde ettim. Madalyalar aldım. Hocalarımı mutlu ettim. Ardından Elazığ’dan Kayseri’ye geldim. Antrenörlerim beni buraya çağırdı. Stillerimi inceledi. Yüzmeyi çok seviyorum. Yüzme benim hayatım gibi bir şey. Yüzerken çok mutlu oluyorum. Her zaman elimden geleni yapıyorum. Hocalarım bana destek veriyor. Hocalarımı çok seviyorum. Antrenörlerimi çok seviyorum. Bizi geliştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Yarışlara katılıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bazen moralimiz bozuk olabiliyor. Çok normal bir şey. Bazen yarışlarda geriye düştüğümüzde üzülebiliyoruz”dedi.
“ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ BENİMSEDİM”
Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü benimsediğini ifade eden Vera Güçlü, "Her zaman kendimizle yarışmalıyız ve korkumuzu yenmeliyiz. Korkumuzu yenersek daha çok başarılı oluruz. Zeki ve çalışkan bir kişi olursak her zaman başarılı oluruz. Atatürk’ün ’Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diye sözü var. Ben bu sözü kendime örnek aldım. Sporculuk benim için ahlaklı olmak anlamına gelmektedir. Her zaman eğitime önem vereceksin. İyi bir sporcu olmaya çalışacaksın. Hayattaki tek düşünce hiçbir şey imkansız değildir. İster bacakların kısa olsun, ister boyun. Kendine güvenirsen her şey olur” diye konuştu.