Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Faaliyetleri Daire Başkanlığı ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okullararası Güreş Gençler(A) grup birinciliği müsabakaları Samsun Canik Atatürk Spor Salonunda bugün yapılan açılış seremonisi ile başladı.
Açılış Seremonisine; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar,Ghsim İlçe Müdürleri, Antrenörler, hakemler, sporcular ve veliler katıldı. Üç gün boyuncasürecek olan müsabakaların ilk gün etabında Grekoromen kategorisinde müsabakalar başladı. İkinci gün etabında Grekoromen final müsabakalarının ardından Serbest stil kategorisinde müsabakalar başlayacaktır.
Toplamda 230 sporcunun katılım sağladığı Grekoromen ve Serbest Stil güreş grup müsabakalarına 12 il( Amasya, Ankara, Tokat, Ordu, Çorum, Sinop, Karabük, Kastamonu, Bartın, Çankırı İstanbul, Giresun) katılım sağladı.
Müsabakalarda dereceye girecek olan sporcular 25-28 Mart 2016 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan Gençler(A) Güreş Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazanacaklardır.