İnegöl’deki Boğazköy Barajı’na, sabah saatlerinde, balık tutmak için gelenlerin, binlerce ölü balığın kıyıya vurduğunu gördüğü öğrenildi.

Boğazköy Barajı’nda kıyıya vuran ölü balıklar tedirgin etti

Durumun belediyeye bildirilmesi üzerine olay yerine ekiplerin sevk edildiği öğrenildi. Belediye ekiplerinin, baraj suyundan ve ölü balıklardan numune alarak incelemeye gönderdiği belirtildi. Balıkların ölüm sebebinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

BİNLERCESİ KIYIYA VURDU

Konuya dair konuşan Hasan Mete, "Binlerce balık ölüsü karaya vurdu. Balık ölümlerinin kimyasal zehirlenme olduğunu düşünüyoruz. Arıtma tesisinde sözde insan çalışıyor ama gelen bakan yok. Burada insanlar balık tutuyor. Arıtma tesisini iyileştirsinler ya da komple kapatsınlar barajı" ifadelerini kullandı.

Barajın bulunduğu Akhisar Mahallesi Muhtarı Oktay Garip ise, "Bu bölgeye kurban kesmeye geldik. Gördüğümüz manzara ortada, bölgeye her mahalleden vatandaş gelip balık tutuyor.

Bu balıklar yeniyor, insanlar zehirlenecek. Bu durum arıtmadan kaynaklı mı yoksa kimyasal maddeler mi ? Yetkilerden bir çalışma yapmasını istiyoruz. Burada oldukça fazla balık ölüsü var, büyük ihtimalle kimyasal zehirlenme" dedi.