İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gelen çok sayıda paletli zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.  İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik gece ve sabahın ilk saatlerinde devam etti. 

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen çok sayıda paletli zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araçlar, sınır mahallelerinde tırlardan indirilerek ilçedeki sınır bölgesine sevk edildi.   Askeri araçların burada sınır hattına konuşlandırıldığı gözlendi.

KEŞİF TİMLERİ ÖNDEN GİTMİŞTİ

Çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e harekât başlatıldığını resmen duyuran Türkiye, sınırın diğer tarafına keşif timleri gönderdi.

Reuters haber ajansının Suriyeli bir muhalif komutana dayandırdığı bilgiye göre, keşif timi Şeyh Bereket Dağı'na kadar gitti. Söz konusu dağ, hem Halep hem de Afrin'i tepeden gören bir konuma sahip.

Reyhanlı'dan İdlib'e giren askeri araçların taşıdığı heyetin, Afrin sınırını muhalif gruplardan devralmayı görüştüğü ileri sürülüyor.

Şeyh Bereket Dağı'nda çekilen bir fotoğraf, sosyal medyada paylaşıldı.

KUŞBAKIŞI İZLENİYOR

Yerel aktivistler ayrıca, Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgede uçtuğunu bildiriyor.