ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, kente akredite laboratuvar kurulması yönünde çalışma başlattıklarını bildirdi.

Vali Ahmet Çınar, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Metin Turhanlı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük ile birlikte, birliğin Ören Mahallesi Bozoklar mevkisinde yer alan Bal Dolum ve Petek Üretim Tesisleri'nde incelemede bulundu.

ZAYBİR Başkanı Güney, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, bal analizlerini İzmir'deki bir laboratuvarda yaptırmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Güney, "Zonguldak'a da bir akredite laboratuvar kazandırmak istiyoruz. Bu konuda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özer ile görüştük. Bu sadece bizim için değil, küçükbaş, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, sucuk üreten entegre tesislerimiz var. Bunlar için de son derece önemli bir gelişme olacak. Bu işin takibini sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bal Dolum ve Petek Üretim Tesisleri'nin ülkedeki tek entegre tesis olduğunu anlatan Güney, Ereğli Belediyesi destekleriyle tesisin çevresinde yenileme ve düzenleme çalışmaları yaptıkları, il genelindeki belediyelerin tesisin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması gerektiğini söyledi.