Trabzon’da aralıksız süren doğalgaz çalışmaları neticesinde bir mahalle daha gaz ile buluştu.

Doğalgaz dağıtım hatları 2010-2011 yılında döşenen ancak devlet sahil yolunun Ayasofya Kavşağı ile Beşirli Kavşağı arasındaki bölümün karayolları ağında olması ve ana hattın geçirilememesi dolayısıyla gaz verilemeyen 1 No'lu Beşirli ve 2 No'lu Beşirli Mahallelerine düzenlenen törenle gaz verilmeye başlandı. Trabzon’da gaz verilen mahalle sayısı 13 olurken bayramın hemen ardından Karşıyaka Mahallesi’ne de ilk gaz verileceği kaydedildi.

Beşirli Mahallesi Trabzon AVM önünde yapılan gaz verme törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Milletvekilleri Faruk N. Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Karadenizgaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın, Türkiye Muhtarlar Fedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, Belediye Başkan Yardımcıları Ergin Aydın, Osman Gökhan Bali, Hüseyin Turan, Osman Necip Sevinç, Cengiz Çolak, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Gümrükrükçüoğlu Trabzon'da doğalgaz çalışmalarına 2009 yılından itibaren başladıklarını belirterek, “Bizden önce 2006 yılında yapılan 5 yıllık bitirme protokolü bir türlü hayata geçirilemedi. Bizim görevi devraldığımız 2009 yılından itibaren başlayan çalışmalar 5 yıllık bitirme protokolü gereği 2014 yılında tamamlanmalı idi. Ama sizlerde takdir edersiniz ki Trabzon'un topografik yapısı itibari ile doğalgaz çalışmasının tamamlanması bir süre daha uzayabilir. Şunu da söylemek isterim ki halkımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için yapılan kazılardan ve çıkan toz topraktan dolayı tüm hemşerilerimden özür diliyorum. Yaşanan bu sıkıntıları en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu sene ki programda olmamasına rağmen Fatih ve İnönü Mahallelerine doğalgaz verilebilmesi için yıl sonuna kadar çalışmalar başlatılmış olacak. Halen 11 mahallede doğalgaz kullanılan Trabzon'umuzda 1 ve 2 No'lu Beşirli mahallelerine de gaz verilmesinin ardından bu sayı 13'e çıkmış oldu. Doğalgaz çalışması tamamlanan Karşıyaka Mahallesi ise gelecek hafta doğalgaz ile buluşacak" dedi.

Vatandaşlardan doğalgaz kullanımına hassasiyet göstermelerine isteyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugün itibari ile 3 Bin 36 binada, 24 bin 370 dairede ve 1.350 iş yerinde doğalgaz arzı sağlanmış durumda. Toplamda 25 bin 720 ev ve iş yerine doğalgaz ulaşmış durumda. Yıl sonuna kadar 35 bin daire ve işyerinin önüne doğalgazın getirilmesi hedeflenmektedir. Şuan 13 bin 906 kişi doğalgaz abonesi olmuş, bunlardan 12 bin 70 kişisi ev ve işyerinde doğalgaz kullanıyor. 11 bin 814 ev ve işyeri ise doğalgaz gelmiş olmasına rağmen doğalgaz abonesi olmamış. Benim Trabzon adına tüm halkımdan istirhamın daha temiz bir Trabzon için geleceğimiz için evlerine doğalgaz ulaşan tüm vatandaşlarımızın bunu kulanmalarıdır. Doğalgaza yapacağınız harcamayı 2 senede amorte edecek ve sonrasında çok daha ucuza ve sağlık enerji kullanmaya devam edeceksiniz" diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ise konuşmasında "İnsanıza hizmet etme noktasında ortaya koyulan çalışmalar saygıya değerdir. Şehre girişte Beşirli adeta kara bir toz bulutu içerisinde görülüyordu. Şu anda sizlere getirilen hizmet ile bu görünüm ortadan kalkacak temiz bir havaya sahip olacaksınız. Bu vesile ile bu hizmeti buraya getirenlere şükranlarımı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Milletvekili Faruk Özak’da Türkiye’nin ve Trabzon’un bugün çok farklı bir noktaya geldiğini ifade ederek "Doğalgaz ile Trabzon daha temiz daha çağdaş ve daya yaşanılabilir bir kent olacak. Çağdaş olmak demek, milliyetçi olmak demek, medeni olmak demek işte bu hizmetleri halk ile buluşturmaktır. Yıllardır 4. kata odununu kömürünü çıkartan Ayşe teyzem artık bir tuşa basarak evini ısıtacak ocağını yakabilecek. Bu çağdaş medeniyet aracını gazla buluşan her vatandaşımız kullanmalı. İnşallah bu hizmetler sizlerin verdiği destekle Türkiye ve Trabzon için artarak devam edecektir“ dedi.

Doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması için her türlü desteği vereceklerini belirten Trabzon Vali Abdil Celil Öz ise, "Doğalgaz çağdaş ve medeni yaşamın en temel göstergesidir. Bu gün itibari ile doğalgazın ulaştığı hane sayısının maalesef yarısı sayılabilecek bir seviyede kullanım var. Doğalgaz kullanma oranını daha üst seviyelere çıkarmak için gereken çalışmalar süratle yapılmalıdır. Bizlerde bu çalışmalara elimizden gelen desteği vereceğiz. Trabzon’un bir an önce tamamının doğalgazla buluşmasını temenni ederek Trabzon Belediye Başkanımıza, Karadeniz Doğalgaz'a tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tüm protokolün katılımı ile doğalgaz meşalesi yakılarak 1 ve 2 Nolu Beşirli Mahalleleri gaz ile buluşturuldu.