Isparta Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Siber Gül" projesi devam ediyor.
İl Emniyet Müdürü Halil Altan, projenin "Önceliğiniz, önceliğimizdir" sloganıyla yürütüldüğünü belirterek, "Siber Gül" projesinin sağduyulu yaklaşımla hazırlandığını söyledi. Altan, "Amacımız, her geçen gün çok büyük hızla artan ve bu artışla mücadele edecek toplumsal bilinç ve farkındalığın yok denecek kadar az olduğu, hali hazırda birçok toplumsal dinamik tarafından bilinmeyen ya da önemsenmeyen, internet ve sosyal medyanın bilinçsiz, sorgusuz ve sınırsız kullanımına ilişkin özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlerini kaybetmelerine yönelik suç ve mağduriyetlerle, bankamatik/kredi kartı dolandırıcılıklarına karşı vatandaşlarımızın maddi-manevi mağduriyetlerini önleyip, toplumsal farkındalık kazandırarak ilimize ve ülkemize örnek olacak suçla mücadele çalışması ortaya çıkartmak" diye konuştu.
Isparta’da siber suç türlerinin yüzde 97’sini sosyal medya ve bankacılık sistemine ilişkin suçlar oluşturduğunu aktaran Altan, şunları kaydetti:
"Bu mücadelede gerek suçun oluşmadan engellenmesi, gerekse faillerin yakalanması, kaynakların etkin kullanılması, en az iş gücü ve emekle, en hızlı ve etkili soruşturmaya ulaşmayı temin ederek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla proje hayat geçirildi. Öğrencilere, öğretmenlere, kamu çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik farkındalık ve suç önleme çalışmalarına başlanıldı. ‘Siber Suçlarla Mücadelede, Herkesin Alabileceği Bir Önlem Mutlaka Vardır’ düşüncesinden hareketle, suçların oluşmadan önlenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarımızın çalışanlarına, okullarda öğrenim gören öğrencilerimize yönelik konferans seminer ve farkındalık oluşturucu konferans ve seminerler verilmeye başlandı. Kamu çalışanlarına, okul idarecileri, öğretmenlere ve öğrencilerine yönelik konferanslar veriliyor."
Altan çalışmaların, 2015 yılı boyunca toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyerek devam edeceğini de sözlerine ekledi.