Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı ilçesine bağlı Yeşil Köy’de yapılacak olan kuran kursunun temel atma törenine katıldı.
Gerçekleştirilen temel atma törenine, Çorum Valisi Ahmet Kara, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, il Müftüsü Mehmet Aşık, Garnizon Komutanı J. Üst.Teğ. Süleyman Erden, İlçe Emniyet Amir V. Komiser Bünyamin Dede, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Gülhan Demiral, AK Parti Milletvekili A. Adayı Prof.Dr.Şakir Şahin, Yeşil Köy Muhtarı Eyüp Aksoy ve köy halkı katıldı.
Temeli atılacak olan kuran kursu ve sosyal tesisin Yeşilköy Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nce yaptırılacağını belirten Yeşil Köy Muhtarı Eyüp Aksoy, "Derneğimizin üyelerinin büyük çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. İnşallah büyüklerimizin de sayesinde 250 metrekarelik inşaatımızı kısa bir sürede tamamlamayı arzu ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
Şuanda burada Yeşilköy’de sizlerle olmaktan ve bir kuran kursunun temelini atmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Çorum Valisi Ahmet Kara, "Ben bu kuran kursunu yapmak üzere dernek kuran, bir araya gelen tüm ilgililere ve özellikle muhtarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim önemlidir. Eğitim inancımız gereği, beşikten mezara kadar farz kılınan bir ibadettir. Bu kuran eğitimi olduğu zaman çok daha büyük bir önem kazanır. Birlik ve beraberlik içerisinde böyle güzel bir tesisin inşası için bir araya gelen dernek üyelerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Temelini atacağımız kuran kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise Vali Ahmet Kara’nın Kargı’nın Kargı’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Valimizin ilçemize ikinci gelişi. Sağolsun bizleri yalnız bırakmadılar. Valimiz her konuda bizden desteklerini esirgemiyor. İlçemiz adına sayın valimiz büyük bir kazanım. İnşallah sayın valimizle uzun süre çalışma imkanımız olur. Kendisinden her türlü desteği görüyoruz. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Vali Kara temel atma töreni için kesilecek kurbanın kesilmesine izin vermeyerek, "Bunu kesmeyelim, bağışlayalım. Allah niyetinizi kabul etsin. Ameller niyetlere göredir. Madem siz kurban niyet ettiniz. Allah kabul etsin ancak burada kesmeyelim’’ diyerek kurbanlık koyunun başını okşadı. Vali Kara daha sonra temelin harcını atmak üzere protokol üyeleri ile birlikte tuşa bastı.
Temel atma törenin ardından Yeşil Köy Muhtarlığı tarafından davetlilere yemek ikram edildi.