HAVA Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilen Orgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya veda ziyaretinde bulundu.
Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı iken Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Abidin Ünal, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Orgeneral Ünal, valilik önünde kendisini karşılayan Vali Güngör Azim Tuna, vali yardımcıları ve daire müdürleriyle tek tek tokalaştı. Ünal, Valilik anı defterini imzalarken Vali Tuna'ya "Veda imzası olacak ama gönlümüz her zaman sizinle olacak" dedi.
Vali Güngör Azim Tuna, Orgeneral Abidin Ünal'ın Eskişehir'den ayrılmasına üzüldüklerini ancak diğer yandan da getirildiği görev nedeniyle sevindiklerini ifade ederek şöyle devam etti:
"Eskişehir'den kendilerinin böyle bir göreve atanması bizim için gurur verici olmuştur. Eskişehir Valiliği olarak burada birlikte görev yaptığımız süre içerisinde her zaman devletimize birlikte en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Hem Eskişehir'e hem de ülkemize çok büyük hizmetler etmişlerdir. Bundan sonra da ülkemize yeni görevinde büyük hizmetler yapacağına olan inancımız tamdır, kendilerine başarılar diliyoruz, hayırlı uğurlu olsun."
Vali Tuna, Orgeneral Abidin Ünal'a plaket ve tablo hediye etti. Havacılığın çağdaşlaşmanın bir ölçüsü olduğunu söyleyen Orgeneral Abidin Ünal "Eskişehir de gerçekten ülkemizin çağdaş yüzü. Bu iki çağdaş güzellik Eskişehir'de buluştu. Ben de burada 4 yıldır görev yapıyorum. Bütün Eskişehirlilere burada olduğum süre içerisinde gösterdikleri çok yüksek teveccühe, gürültümüze rağmen çok yüksek teveccühe son derece memnunuz ve şükranız. Bu şükranlarımı tüm Eskişehirlilere iletmeyi bir görev biliyorum. Havacılığın kalbinin attığı bir şehir olarak Eskişehir her zaman için hem yüreğimizde olacak. Ankara'da da olsak, başka bir yerde de olsak Eskişehir'in bizde yeri farklı. Bütün Eskişehirlilere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI