Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Kobani Kürt Dil Kurumu öğretmenleri, 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla Ferzad Kemanger Kürtçe İlkokulu’nu ziyaret etti.
21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Kobani Kürt Dil Kurumu öğretmenleri Ferzad Kemanger Kürtçe İlkokulu’nu ziyaret etti. Faaliyetlerini Kurdi-Der çatısı altında sürdüren Ferzad Kemanger Kürtçe İlkoulu’nu ziyaret eden öğretmenleri Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat ve okul yöneticileri karşıladı.
“ÇOCUKLARIMIZA HER KOŞULDA KÜRTÇE EĞİTİM VERMEYE ÇALIŞTIK”
Kobani’de kurulan Kürt Dil Kurumu’nda yaklaşık 3 bin öğretmenin görev aldığını ve 3 yıldır kesintisiz ders verdiklerini ifade eden kurum yöneticisi Rodin Mihedin, savaştan sonra da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kobani çocuklarına her koşulda eğitim vermeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Mihedin, Diyarbakır’a faaliyetlerini Kürt dili üzerinde yapan kurumların tecrübelerinden faydalanmak için geldiklerini belirterek, “Dilimizi geliştirmek için birbirimizi tanımamız ve ortaklaşa bir mücadele içinde olmamız gerekiyor. Çalışmalarımız bundan sonra bu yönlü sürecek” dedi.