LEFKOŞA (İHA) – KKTC’de yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan KKTC Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı Sibel Siber, birbirinden 500 metre kadar uzaklıkta gerçekleştirdikleri son mitingleriyle halka seslendi.
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı yarışında son güne girilirken dün akşam iki iddialı ve meslektaş olan doktor aday Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa’da birbirinden 500 metre kadar uzaklıktaki iki alanda son mitinglerini yaptı. İktidardaki (CTP-BG)’Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler ’ Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Lefkoşa İnönü Meydanı’nı dolduran destekçilerine seslendi. Kıbrıs’ın dört bir yanından gelen destekçileri yarışta tek kadın aday olan Siber ‘e destek belirttiler ve moral verdiler. Parti yetkilerinin konuşmasının ardından söz alan Dr. Sibel Siber; ”Biz kararı verdik 19 Nisan’da güzel bire rüzgar esecek. İçimiz sevinçle kıpır kıpır olacak. O güzel rüzgar ülkemize demokrasi getirecek. Çözüm getirecek, barış getirecek, çocuklarımız göç etmeyecek. Biz çalışkanız, biz güçlüyüz, biz varız. Kendi kimliğimizle dünyanın bir parçası olacağız. Kararlıyız, bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.
Kuzey Kıbrıs halkına seslenen KKTC Cumhurbaşkanı ise, “Sevgili kardeşlerim sizden son bir görev istiyorum. Müzakere masasında sizin sesinizim. Bu topraklarda, kendi ülkemizde kendi irademiz altında özgürce yaşamak isteyenlerin sesiyim. Sizin özgürlük aşkınızı müzakere masasında Rum’a haykıracak ve sizin sesiniz olmaya müzakere masasında da devam edeceğimiz. Öyleyse sizden bu son destek istediğim karşısında zannederim biz artık yolumuzu aldı, politikamızı ortaya koyduk. Mühim olan bu politikaları uygulayacak doktor Derviş Eroğlu’nu sandıktan çıkarmanız. Yani görev sizindir değerli kardeşlerim” dedi.
KKTC’de yarın yapılacak seçimler kapsamında 176 bin 912 seçmen oy kullanarak, seçime katılan 7 cumhurbaşkanı adayından 1’ini KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak seçecek. Yarın yapılacak seçim kapsamında cumhurbaşkanı adaylarından en az birinin yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması halinde seçimler 26 Nisan’da en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak.