Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- TURKISH Airlines Euroleague'deki 3'üncü sınavında perşembe günü Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı ağırlayacak olan Pınar Karşıyaka'da antrenör Ufuk Sarıca, gruptaki sıralama açısından çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.
Avrupa'da iç saha karşılaşmalarının büyük önem taşıdığının altını çizen Ufuk Sarıca, "Gruptan çıkmak ve yola devam etmek istiyorsak evimizdeki müsabakaları kazanmamız gerekiyor. Güçlü bir ekiple karşılaşacağız. Basketbolu bilen, basket kültürü yüksek ve kadrosunda birçok milli oyuncu bulunduran Zalgiris bizim için ciddi bir rakip olacak" dedi. Litvanyalı rakipleri karşısında özellikle tempoyu iyi ayarlamaları gerektiğini sözlerine ekleyen Ufuk Sarıca, şöyle devam etti:
"Son haftalarda lider olduğumuz Spor Toto Basketbol Ligi'nde iyi bir çizgi yakaladık. Bunu devam ettirmeliyiz. Euroleague'deki ilk sınavımız olan Barcelona Lassa maçındaki gibi özellikle müdafadaki direnci sahaya yansıtırsak kazanmamamız için bir sebep yok. Salonu dolduracak taraftarımızın desteği bizim için yine büyük itici güç olacak."
Perşembe günü saat 19.45'te başlayacak karşılaşmanın biletleri tam 50, öğrenci 30 TL'den satışa çıktı.

ZALGİRİS DİŞLİ EKİP
Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'da bu haftaki rakibi Zalgiris Kaunas, Euroleague'in en tecrübeli takımlarından biri. Ligin gediklisi olan Litvanya temsilcisi, 1999'da Euroleague şampiyonluğu, 1998'de Saporta Kupası zaferleri yaşadı. Zalgiris'in kadrosundaki Jankunas, Kalnietis, Seibutis, Javtokas, Lekavicius ve Ulanovas, geçen ay yapılan Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'yla final oynayan Litvanya Milli Takımı'nın kadrosunda da yer aldı. Grupta iki takımın da 1 galibiyet, 1 mağlubiyeti bulunuyor. Pınar Karşıyaka, rakibini geçen sezon başında Muğla'da oynanan özel maçta 87-80 yenmişti.